Υγεία

16 Σεπτεμβρίου 2024 11:59

Κεφαλονιά - Αεροδρόμιο: Επιβάτις σε αμαξίδιο έπεσε από αναβατόριο

Οι πόρτες ασφαλείας του αναβατορίου άνοιξαν για λόγους οι οποίοι ακόμα δεν έχουν εξακριβωθεί, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει από την συσκευή μαζί με το αμαξίδιό της.

Κεφαλονιά - Αεροδρόμιο: Επιβάτις σε αμαξίδιο έπεσε από αναβατόριο
-

Ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 15.09 στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, όταν τρεις ηλικιωμένες γυναίκες με κινητικά προβλήματα οι οποίες βρίσκονταν σε αναπηρικό αμαξίδιο και επρόκειτο να ταξιδέψουν για την Αθήνα, ζήτησαν να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος με το προβλεπόμενο αναβατόριο (“ambulift”).

Κατά την ανάβαση σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα άνοιξαν οι πόρτες του αναβατορίου, με αποτέλεσμα η μια εκ των τριών γυναικών να πέσει έξω από το μηχανισμό ανύψωσης από μεγάλο ύψος και να τραυματιστεί σοβαρά. Όπως μεταδίδει το inkefalonia.gr, αμέσως σήμανε συναγερμός και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακόμισε την ηλικιωμένη γυναίκα στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς. Ελαφρύτερο τραυματισμό υπέστησαν οι άλλες δύο ηλικιωμένες γυναίκες οι οποίες βρίσκονταν μεν πάνω στο αναβατόριο, ευτυχώς όμως τα αναπηρικά αμαξίδιά τους, δεν έπεσαν από αυτό. Διακομίστηκαν και αυτές εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Η ανακοίνωση της Fraport

Η Fraport Greece η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024, στο Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς “Άννα Πολλάτου”, το οποίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση και λειτουργία της Fraport Greece, σημειώθηκε περιστατικό τραυματισμού κατά τη διάρκεια της επιβίβασης τριών επιβατών με μειωμένη κινητικότητα, σε πτήση με προορισμό την Αθήνα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του αεροδρομίου και οι ομάδες ασφαλείας, καθώς και η 359 Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (Μ.Α.Ε.Δ.Υ), ενεργοποιήθηκαν άμεσα, παρέχοντας πρώτες βοήθειες στους επιβάτες. Παράλληλα, κλήθηκε ασθενοφόρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το οποίο έφτασε άμεσα στο σημείο και μετέφερε τους επιβάτες στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς για περαιτέρω ιατρική αξιολόγηση.

Η Fraport Greece βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των τραυματιών, εξασφαλίζοντας την άμεση παροχή βοήθειας και υποστήριξης, ενώ οι υπηρεσίες του Αεροδρομίου Κεφαλονιάς «Άννα Πολλάτου» συνεργάζονται στενά με τις αρμόδιες αρχές και την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας για τη διερεύνηση των αιτιών του περιστατικού».

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ - Τραμπ: Η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας και το προφίλ του υπόπτου

Δράμα: Ο επιβάτης που ταξίδεψε... στη μπαγκαζιέρα μιλά στο “Καλημέρα Ελλάδα”

Πετρούπολη: Μαχαίρωσαν 13χρονο (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)