Καιρός

Σήμερα 06:09

Καιρός: Βροχές και τοπικές καταιγίδες την Τετάρτη

Ποιες περιοχές της χώρας θα πληγούν περισσότερο από τις καταιγίδες οι οποίες θα εκδηλωθούν. Πώς θα κινηθούν, άνεμοι και υδράργυρος.

-

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται για την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και μέχρι το απόγευμα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες σχεδόν αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα σποραδικές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και μέχρι το απόγευμα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα περιλαμβάνει νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια μικρής διάρκειας καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως από το μεσημέρι στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα δούμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή όμβρους κυρίως στη Μακεδονία. Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στη Θράκη βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι νωρίς το απόγευμα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που μέχρι το μεσημέρι είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη δυτική Πελοπόννησο ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα κατά τόπους τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι 3 με 5 μποφόρ και στα ηπειρωτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στην Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες κατά τόπους θα αυξηθούν, και στη δυτική και την κεντρική Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στο Ιόνιο, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Νew York Times: Πως παγίδευσε το Ισραήλ τους βομβητές της Χεζμπολάχ (βίντεο)

Champions League: Πολυβόλο… η Μπάγερν με “καρέ” του Κέιν

Λακωνία: Φυτεία “μαμούθ” με δενδρύλλια κάνναβης (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)