Καιρός

Σήμερα 07:09

Καιρός: ζέστη, βοριάδες και νεφώσεις το Σάββατο

Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πως θα είναι ο καιρός την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί, εντάσεως 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και τοπικά στα δυτικά και τη Θεσσαλία τους 38, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στις Σποράδες, έως 33 βαθμούς Κελσίου).

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα παράκτια θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 35-36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι και απόγευμα, δυτικοί-βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 και στην νότια Κρήτη έως 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ και βόρειοι στα ανατολικά, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Ο υδράργυεος θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και κατά τόπους στα δυτικά τους 39, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Γάζα - Ρώμη: Συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Η τελετή έναρξης και οι στιγμές που ξεχώρισαν (εικόνες)

Τροχαίο στην Ελαία: Διπλή οικογενειακή τραγωδία - Θρήνος για παιδιά και γονείς (εικόνες)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)