Κλίμα

Σήμερα 11:55

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Κακοκαιρία: χαλάζι, μπουρίνια και ισχυρές μπόρες

Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Σε ποιες περιοχές και πότε αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα.

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ - Κακοκαιρία: χαλάζι, μπουρίνια και ισχυρές μπόρες
-

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), αναμένονται σήμερα, σύμφωνα με την επικαιροποίηση από την ΕΜΥ του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού.

Αναλυτικότερα, σήμερα Πέμπτη θα σημειωθούν:

  1. μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία (συγκεκριμένα στους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς)
  2. μέχρι αργά το απόγευμα, στην ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θάσου) και στη Θράκη (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Σαμοθράκης)
  3. πρόσκαιρα μέχρι νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Σποράδων και βόρειας Εύβοιας
  4. τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο.

Η πρωινή πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό της Πέμπτης και της Παρασκευής, ανέφερε τα εξής:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), θα σημειωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένου του νομού Θεσσαλονίκης) και την ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θάσου), από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στη Θράκη (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Σαμοθράκης) και από τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι πρόσκαιρα στην περιοχή Σποράδων βόρειας Εύβοιας.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο. Στο Ιόνιο και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο γενικά αίθριος καιρός, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει τους 33 με 35 και μόνο κατά τόπους στα Δωδεκάνησα θα αγγίξει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες έως το απόγευμα. Tα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι στις Σποράδες και κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα στις Σποράδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά έως και τις πρωινές ώρες βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 και τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο, γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις, τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, έως τις μεσημβρινές ώρες στη βόρεια Εύβοια και το μεσημέρι-απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα στη βόρεια Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά βόρειοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 και στην Κρήτη έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 με 35 και τοπικά στα νότια έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, όμως από νωρίς το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, την Ήπειρο, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και κυρίως στην Πελοπόννησο και το βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν πρόσκαιρα τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο και το Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, κυρίως στα δυτικά. Θα φτάσει στα νησιά του Ιονίου, την ηπειρωτική χώρα και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Βοιωτία: Την απήγαγαν τέσσερις άνδρες, της έδεσαν τα μάτια και την βίασαν

Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αθλητές με τα περισσότερα μετάλλια

Βραζιλία: Καρχαρίες στις ακτές του Ρίο “παίρνουν”... κοκαΐνη!

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)