Καιρός

Χθες 14:54

Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες την Παρασκευή

Που και πότε αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Ποιες συνθήκες θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά και στην Πελοπόννησο πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, εντάσεως 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο και στο βόρειο Ιόνιο έως 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και τοπικά έως 37 βαθμούς και στην νησιωτική χώρα τους 32 με 35 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και από μεσημέρι μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, ενώ τοπικοί όμβροι θα σημειωθούν στα ορεινά της Θράκης. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 33-34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά, ενώ στη νότια Πελοπόννησο είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά, ενώ στη νότια Πελοπόννησο είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην Εύβοια έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 και στην Κρήτη έως 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια όπου είναι πιθανόν μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι - απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες δυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37, στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη νότια Κρήτη τους 34 με 36 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ και από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Ο υδράργυρος θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Λάρισα: Φωτιά σε αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης (βίντεο)

Βραζιλία: Καρχαρίες στις ακτές του Ρίο “παίρνουν”... κοκαΐνη!

Ηράκλειο: “Πνίγηκε” τρώγωντας... σουβλάκι - Πως σώθηκε ο νεαρός

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)