Γενικά

26 Ιουλίου 2015 18:47

Σομαλία: Επίθεση σε ξενοδοχείο - 13 νεκροί

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην είσοδο του ξενοδοχείου όπου συχνάζουν και διπλωμάτες.

-

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην είσοδο  ξενοδοχείου στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, όπου συχνάζουν μέλη της κυβέρνησης και διπλωμάτες.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ. Εκπρόσωπός της είπε ότι η οργάνωση απάντησε με αυτό τον τρόπο στις επιθέσεις εναντίον της από την δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης και από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

"Εμείς βρισκόμαστε πίσω από την επίθεση", είπε ο σεϊχης Αμπντιάσις Αμπού Μουσάμπ, ο εκπρόσωπος στρατιωτικών επιχειρήσεων της οργάνωσης, στο Reuters  τονίζοντας ότι η Αλ Σαμπάμπ είχε στόχο "εχθρούς", όπως τα μέλη της δύναμης AMISOM της Αφρικανικής Ένωσης και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Η ένοπλη ισλαμιστική οργάνωσης αλ Σαμπάμπ πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων και άλλων στόχων στην πρωτεύουσα στην προσπάθειά της να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της Σομαλίας.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)