Πολιτική

Σήμερα 12:05 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 13:17

Συρεγγέλα: Ο Κασσελάκης ζήτησε συγγνώμη, ο Πολάκης επιμένει

Τι είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Μαρία Συρεγγέλα. Η ΝΔ  ζητά αποπομπή από τον ΣΥΡΙΖΑ του Παύλου Πολάκη. Τι αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση του.

Συρεγγέλα: Ο Κασσελάκης ζήτησε συγγνώμη, ο Πολάκης επιμένει
-

Σε συνέχεια της επίθεσης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη την Δευτέρα το βράδυ κατά της γραμματέα της ΝΔ Μαρίας Συρεγγέλα, ο Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κ. Συρεγγέλα προκειμένου να της ζητήσει συγγνώμη για τον κ. Πολάκη.

"Η συγγνώμη του κ. Κασσελάκη ήταν υποκριτική, αφού λίγα λεπτά πριν ο κ. Πολάκης με νέα ανάρτησή του επέμεινε στη χθεσινή χυδαία συμπεριφορά του. Αν θέλει πραγματικά ο κ. Κασσελάκης να κάνει κάτι, ας διαγράψει τον κ. Πολάκη, αντί να κάνει το συνήγορό του τηλεφωνικώς για λογαριασμό του", σχολίασαν πηγές της ΝΔ μετά το τηλεφώνημα.

Η ανάρτηση Πολάκη

Η ανάρτηση του κ. Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για το τηλεφώνημα Ανδρουλάκη - Συρεγγέλα

Όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, "Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης επικοινώνησε με την γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα και η ιδιωτική συνομιλία που είχαν διήρκησε 10 λεπτά. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγγνώμη από τη γραμματέα της ΝΔ για όλα όσα συνέβησαν σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή. Η γραμματέας της ΝΔ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για το τηλεφώνημα και τη στάση του, ενώ ο κ. Κασσελάκης της ζήτησε με τον θεσμικό της ρόλο να υπενθυμίσει στον κ. Μητσοτάκη πως ακόμη αναμένει και ο ίδιος μια συγγνώμη για τον βουλευτή Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη και το ομοφοβικό παραλήρημα εναντίον του από τον Απρίλιο. «Όταν δε γνώριζε αν έπρεπε να βάλει το άρθρο «ο» ή «η» πριν από το όνομα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Σε αντίθεση με τον κ. Κασσελάκη σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης τότε είχε σιωπήσει επιδεικτικά σε πολλαπλάσιας έντασης επίθεση. Η κ. Συρεγγέλα σημείωσε όμως πως είναι διαφορετικό όταν αφορά ένα στέλεχος πρώτης γραμμής και διαφορετικό όταν πρόκειται για έναν βουλευτή από την περιφέρεια, με τον κ. Κασσελάκη να απαντά πως δεν γίνεται να διαχωρίζονται οι βουλευτές και την κυρία Συρεγγέλα να δεσμεύεται πως θα μεταφέρει στο κ. Μητσοτάκη το δίκαιο αίτημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Με έκπληξη ο κ. Κασσελάκης είδε αποσπασματικές διαρροές από την ιδιωτική συνομιλία τους. Μάλιστα η κ. Συρεγγέλα γνωρίζει πως η ανάρτηση του κ. Πολάκη έγινε κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους. Αναμένουμε οι επόμενες «πηγές» της ΝΔ να αφορούν την καθυστερημένη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ? Συγγνώμη βέβαια οφείλει να ζητήσει και ο Υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, τόσο για τη χθεσινή απόπειρα να αποκλείσει τους ανασφάλιστους από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές, όσο και για τα ψέματα που χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα".

Το χρονικό της επίθεσης

«Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε», είχε αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης στο πλαίσιο δριμείας φραστικής του επίθεσης κατά της κ. Συρεγγέλα. Ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε την επίθεσή του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του παρέμβασης σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Attica TV. Ο Παύλος Πολάκης πραγματοποίησε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή με σκοπό, όπως ανέφερε, να καταγγείλει  ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξαιρέσει από τη συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής σε δημόσιες δομές, όσους πολίτες είναι ανασφάλιστοι. Το θέμα είχε καταγγείλει αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. Πριν τον κ. Πολάκη, παρέμβαση στην εκπομπή πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έκανε λόγο για ντροπή και αποκάλεσε τον κ. Παναγιωτόπουλο «ψεύτη που παίζει με τον πόνο των ανθρώπων». Μετά την παρέμβαση Γεωργιάδη ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να βγει στον αέρα της εκπομπής για να απαντήσει. Αφού απάντησε στον υπουργό Υγείας, εξαπέλυσε επίθεση και στη Μαρία Συρεγγέλα. «Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε», φώναξε σε έξαλλη κατάσταση ο κ. Πολάκης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή της.

Μαρινάκης: Διαγράψτε τον

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις πάνω στο συγκεκριμένο συμβάν. Πιο συγκεκριμένα, τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας το πρωί της Τρίτης 16.07 στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. «Ο κ. Πολάκης είπε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά μιας πολιτικής αντιπάλου, μιας γυναίκας, ενός ανθρώπου που τυχαίνει να είναι σε ένα άλλο κόμμα. Πρόκειται για χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε ακραία κόμματα και επειδή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ ευαίσθητος σε διαγραφές υπουργών, ζητάμε από τον κ. Κασσελάκη να πάρει θέση και να διαγράψει τον ΠολάκηΑν δεν κάνει κάτι ο κ. Κασσελάκης σημαίνει ότι αυτή η συμπεριφορά που όλα αυτά τα χρόνια την αφήνει ανεξέλεγκτη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συνολική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μπορεί να είμαστε a la carte ευαίσθητοι», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ζαχαράκη: Προσέβαλε κάθε αγωνιζόμενη Ελληνίδα

Ανάρτηση στο Facebook με το θέμα αυτό έκανε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη. Σ' αυτήν αναφέρει: «Η βαθιά υποτίμηση της γυναίκας είναι το θεμέλιο της πατριαρχίας που υποτίθεται ότι πολεμάει η Αριστερά. Η «δουλειά» στην οποία υποτιμητικά αναφέρεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης είναι εκείνη που κρατάει όρθιες τις οικογένειες και την ελληνική κοινωνία. Ο κύριος Πολάκης δεν πρόσβαλε με χυδαιότητα την Μαρία @maria_syrengela αλλά κάθε Ελληνίδα που παλεύει καθημερινά. Κόντρα στα στερεότυπα, την υποτίμηση και την αμφισβήτηση. Κόντρα σε κάθε έναν που την αντιλαμβάνεται όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».

Δουδωνής: Προσβλητικές συμπεριφορές με έμφυλα χαρακτηριστικά

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής έκανε λόγο για «προσβλητικές συμπεριφορές με έμφυλα χαρακτηριστικά» και είπε: «Η στάση μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η πάγια θέση μας, είναι η μετριοπάθεια στην εκφορά του λόγου. Αν εμείς πρέπει κάτι να πούμε στους πολίτες είναι ακριβώς η μετριοπάθεια, η αποχή από προσωπικές επιθέσεις και η δυνατότητα να συνυπάρχουμε με τους πολιτικούς μας αντιπάλους», είπε ο κ. Δουδωνής.

Συρεγγέλα: Όλες οι βουλευτές μαζί ενάντια στο "Βούλωσ' το"!

Η κ. Συρεγγέλα την Τρίτη το πρωί δημοσίευσε ακόλουθη δήλωση: «Χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκης μου επιτέθηκε και αφού πρώτα ζήτησε να “πάω να κάνω καμιά δουλειά”, στη συνέχεια με το γνωστό τραμπούκικο ύφος του, μου είπε “να το βουλώσω”! Προφανώς και δεν περιμένω από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ή να επιδείξει την δήθεν κοινωνική του ευαισθησία, διαγράφοντάς τον. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε ότι, στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως ηγεσίας, ο “πολακισμός” αποτελεί την επίσημη έκφραση της αθλιότητας με την οποία καλύπτουν την πολιτική τους ανεπάρκεια. Όμως, στο όνομα όλων των γυναικών που δέχονται ή άκουσαν αντίστοιχες ύβρεις, καλώ τις συναδέλφισσές μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και τους τομείς Δικαιωμάτων και Ισότητας, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλων των κομμάτων, να πάρουν καθαρά θέση και να υψώσουμε μαζί τη φωνή μας απέναντι στο “βούλωσ’ το”. Οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή ή στην πολιτική “αρένα”, αλλά κυρίως στην κοινωνία. Πάντως, ας μην ξεχνούν και ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν φοβηθήκαμε, ούτε πρόκειται να φοβηθούμε θρασύδειλους πολιτικούς τραμπούκους».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μπάιντεν, ο βασιλιάς Ληρ και ο “Bidenworld”

Euroleague 2024-25: Το πρόγραμμα ανά αγωνιστική

Πολάκης - Συρεγγέλα: Η επίθεση, οι αντιδράσεις και το αίτημα για διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)