Πολιτική

Σήμερα 10:30 Τελευταία ενημέρωση : Σήμερα 11:39

Πολάκης - Συρεγγέλα: Η επίθεση, οι αντιδράσεις και το αίτημα για διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Κάλεσμα στήριξης από την Γραμματέα της ΝΔ προς όλες τις γυναίκες μέλη της Βουλής και τους τομείς Ισότητας των κομμάτων. Ποιο κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος ζήτησε την αποπομπή του πρώην υπουργού.

Πολάκης - Συρεγγέλα: Η επίθεση, οι αντιδράσεις και το αίτημα για διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)
-

«Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης στο πλαίσιο δριμείας φραστικής του επίθεσης κατά της γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Συρεγγέλα, την Δευτέρα 15.07.

Ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε την επίθεσή του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του παρέμβασης σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Attica TV. Ο Παύλος Πολάκης πραγματοποίησε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή με σκοπό, όπως ανέφερε, να καταγγείλει  ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξαιρέσει από τη συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής σε δημόσιες δομές, όσους πολίτες είναι ανασφάλιστοι. Το θέμα είχε καταγγείλει αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Πριν τον κ. Πολάκη, παρέμβαση στην εκπομπή πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έκανε λόγο για ντροπή και αποκάλεσε τον κ. Παναγιωτόπουλο «ψεύτη που παίζει με τον πόνο των ανθρώπων». Μετά την παρέμβαση Γεωργιάδη ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να βγει στον αέρα της εκπομπής για να απαντήσει. Αφού απάντησε στον υπουργό Υγείας, εξαπέλυσε επίθεση και στη Μαρία Συρεγγέλα, η οποία βρισκόταν στο στούντιο της εκπομπής, και η οποία τον ρωτούσε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για την καταγγελία που έκανε.

«Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε», φώναξε σε έξαλλη κατάσταση ο κ. Πολάκης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της κ. Συρεγγέλα. «Να σας πω κύριε Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε! Όταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία», του απάντησε η γραμματέας της ΝΔ. Με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει στο ίδιο ύφος. «Να κόψετε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο και να το βουλώσετε επιτέλους! Άντε μπράβο! Να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή! Γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει»! Στην επαναλαμβάνομενη ερώτηση της γραμματέως της ΝΔ πού υπάρχει αυτή η εγκύκλιος την οποία επικαλείται ο κ. Πολάκης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντούσε ότι «είναι μια γελοιότητα αυτό που ρωτάει η κ. Συρεγγέλα».

Μαρινάκης: Διαγράψτε τον

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις πάνω στο συγκεκριμένο συμβάν. Πιο συγκεκριμένα, τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας το πρωί της Τρίτης 16.07 στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. «Ο κ. Πολάκης είπε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά μιας πολιτικής αντιπάλου, μιας γυναίκας, ενός ανθρώπου που τυχαίνει να είναι σε ένα άλλο κόμμα. Πρόκειται για χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε ακραία κόμματα και επειδή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ ευαίσθητος σε διαγραφές υπουργών, ζητάμε από τον κ. Κασσελάκη να πάρει θέση και να διαγράψει τον Πολάκη. Αν δεν κάνει κάτι ο κ. Κασσελάκης σημαίνει ότι αυτή η συμπεριφορά που όλα αυτά τα χρόνια την αφήνει ανεξέλεγκτη ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συνολική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μπορεί να είμαστε a la carte ευαίσθητοι», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ζαχαράκη: Προσέβαλε κάθε αγωνιζόμενη Ελληνίδα

Ανάρτηση στο Facebook με το θέμα αυτό έκανε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη. Σ' αυτήν αναφέρει: «Η βαθιά υποτίμηση της γυναίκας είναι το θεμέλιο της πατριαρχίας που υποτίθεται ότι πολεμάει η Αριστερά. Η «δουλειά» στην οποία υποτιμητικά αναφέρεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης είναι εκείνη που κρατάει όρθιες τις οικογένειες και την ελληνική κοινωνία. Ο κύριος Πολάκης δεν πρόσβαλε με χυδαιότητα την Μαρία @maria_syrengela αλλά κάθε Ελληνίδα που παλεύει καθημερινά. Κόντρα στα στερεότυπα, την υποτίμηση και την αμφισβήτηση. Κόντρα σε κάθε έναν που την αντιλαμβάνεται όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».

Δουδωνής: Προσβλητικές συμπεριφορές με έμφυλα χαρακτηριστικά

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής έκανε λόγο για «προσβλητικές συμπεριφορές με έμφυλα χαρακτηριστικά» και είπε: «Η στάση μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η πάγια θέση μας, είναι η μετριοπάθεια στην εκφορά του λόγου. Αν εμείς πρέπει κάτι να πούμε στους πολίτες είναι ακριβώς η μετριοπάθεια, η αποχή από προσωπικές επιθέσεις και η δυνατότητα να συνυπάρχουμε με τους πολιτικούς μας αντιπάλους», είπε ο κ. Δουδωνής.

Συρεγγέλα: Όλες οι βουλευτές μαζί ενάντια στο "Βούλωσ' το"!

Η κ. Συρεγγέλα την Τρίτη το πρωί δημοσίευσε ακόλουθη δήλωση: «Χθες βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκης μου επιτέθηκε και αφού πρώτα ζήτησε να “πάω να κάνω καμιά δουλειά”, στη συνέχεια με το γνωστό τραμπούκικο ύφος του, μου είπε “να το βουλώσω”! Προφανώς και δεν περιμένω από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ή να επιδείξει την δήθεν κοινωνική του ευαισθησία, διαγράφοντάς τον. Είναι ξεκάθαρο άλλωστε ότι, στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως ηγεσίας, ο “πολακισμός” αποτελεί την επίσημη έκφραση της αθλιότητας με την οποία καλύπτουν την πολιτική τους ανεπάρκεια. Όμως, στο όνομα όλων των γυναικών που δέχονται ή άκουσαν αντίστοιχες ύβρεις, καλώ τις συναδέλφισσές μου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και τους τομείς Δικαιωμάτων και Ισότητας, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και όλων των κομμάτων, να πάρουν καθαρά θέση και να υψώσουμε μαζί τη φωνή μας απέναντι στο “βούλωσ’ το”. Οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση όχι μόνο στη Βουλή ή στην πολιτική “αρένα”, αλλά κυρίως στην κοινωνία. Πάντως, ας μην ξεχνούν και ο κ. Πολάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι στη Νέα Δημοκρατία ποτέ δεν φοβηθήκαμε, ούτε πρόκειται να φοβηθούμε θρασύδειλους πολιτικούς τραμπούκους».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)