Ασία

17 Ιουλίου 2014 17:29

Δεν έχει όρια η φρίκη στην Ινδία - βίασαν 6χρονη μέσα σε σχολείο

Σοκ, αποτροπιασμό και οργή προκαλεί η νέα καταγγελία στην Ινδία ότι ένα 6χρονο κοριτσάκι βιάστηκε ομαδικά από δύο άνδρες μέσα στο σχολείο.

-



Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην ινδική αστυνομία, ένα εξάχρονο κοριτσάκι έπεσε θύμα βιασμού μέσα σε ένα σχολείο στην πόλη Μπάνγκαλορ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει νέο κύμα κατακραυγής στη Ινδία, όπου τα σεξουαλικά εγκλήματα και οι ομαδικοί βιασμοί αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Το αποτρόπαιο συμβάν σύμφωνα με την καταγγελία συνέβη στις 2 Ιουλίου, ωστόσο οι γονείς του μικρού κοριτσιού το ανακάλυψαν αυτή την εβδομάδα όταν η 6χρονη παραπονέθηκε πως την πονούσε το στομάχι της και την πήγαν να εξεταστεί από έναν παιδίατρο, σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.

«Η υπόθεση αυτή μας αναφέρθηκε την Τρίτη», ανέφερε ένας αξιωματικός της αστυνομίας και σημείωσε ότι οι αρχές, που έχουν θέσει τρεις άνδρες υπό κράτηση, αναμένουν την ιατρική διάγνωση για το κοριτσάκι. «Διεξάγουμε έρευνα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην προκαλέσουμε ακόμη μεγαλύτερο τραύμα σε αυτό το παιδί», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η είδηση του ομαδικού βιασμού της 6χρονης προκάλεσε οργή και σάλο στην Ινδία. Εξοργισμένοι γονείς συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν έξω από το σχολείο Βίμπγκιορ, ενώ ορισμένοι από τους διαδηλωτές έριξαν τις πύλες του σχολικού κτιρίου.

Τα ινδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το 6χρονο κοριτσάκι βιάστηκε από δύο γυμναστές όταν βγήκε από την τάξη για να πάει στην τουαλέτα.

Σημειώνεται ότι η Ινδία αντιμετωπίζει σχεδόν καθημερινά υποθέσεις ομαδικών βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων τόσο σε βάρος γυναικών από τη χώρα όσο και εναντίον τουριστριών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)