Κοινωνία

15 Σεπτεμβρίου 2024 20:15

Τρένα: Αυτοψία του ΑΝΤ1 στα τυφλά σημεία των γραμμών (βίντεο)

Αποκαρδιωτικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα του ΑΝΤ1, στο σιδηροδρομικό δίκτυο, μετά το μπαράζ ατυχημάτων τα τελευταία 24ωρα. Τυφλά και επικίνδυνα σημεία και καταγγελίες για ελλειπή συντήρηση.

Τρένα: Αυτοψία του ΑΝΤ1 στα τυφλά σημεία των γραμμών (βίντεο)
-

Της Γεωργίας Λαγού 

Κωνσταντινουπόλεως και Σιώκου οικογένεια με τρία παιδιά προσπαθεί να διασχίσει την διάβαση δίπλα στα διερχόμενα αυτοκίνητα...

Λίγη ώρα μετά Πατέρας παίρνει το καροτσάκι με το μωρό του μέσα αγκαλιά ώστε να περάσει απέναντι τον δρόμο...

Βρισκόμαστε επί της Κωνσταντινουπόλεως με την Αγίου Μελετίου σε αυτήν εδώ την περιοχή που θυμίζει ένα απέραντο εργοτάξιο τα τρένα κινούνται σε μονή γραμμή ο φύλακας έχει ήδη κατεβάσει τις μπάρες και τα αυτοκίνητα περιμένουν οι κάτοικοι όπως καταγγέλλουν βρίσκονται κοντά σε ένα νέο ατύχημα.

«Επι καθημερινής βάσεως μέρα παραμέρα λόγω και τις κίνησης που υπάρχει και με το δρόμο και τα έργα κάποιο οδηγοί είτε είναι μέσα στις ράγες την ώρα περνάει το τρένο σπάνε τις μπάρες ή άλλος δεν βλέπει την μπάρα και την ρίχνει συχνά γίνονται την μπάρα κάνα δυο τρεις μέρες τι βλέπω κάτω.

Όταν βλέπουν ότι το άλλο είναι στις γραμμές πάνε να περάσουν όταν τον βλέπεις τον άλλο συριζα στη γραμμές πώς να περάσεις» αναρωτιέται κάτοικος της περιοχής.

Συνεχιζόμενα προβλήματα στο δίκτυο και μηχανοδήγηση σε τυφλά σημεία…επικίνδυνα για όλους.

Ο Παντελής Μπαριανος, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΣΕ λέει στον ΑΝΤ1 «εδώ αντιμετωπίζουμε το εξής παράδοξο σε αυτήν τη διάβαση τις καθημερινές υπάρχει μεγάλος όγκος αυτοκινήτων με αποτέλεσμα όταν πέσει μπάρα μερικά αυτοκίνητα δεν προλαβαίνουν και δεν θέλουν να σταματήσουν με αποτέλεσμα να παρασύρουν τις μπάρες και αρκετές φορές να έχουν εγκλωβιστεί μέσα στη γραμμή».

οδοιπορικο τρένα

Στο ίδιο έργο θεατές αυτό λένε οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, αφού οι ελλείψεις σε συντήρηση, πόρους και προσωπικό οδηγούν σε καθυστερήσεις αλλά και ατυχήματα. Ολόκληρα τμήματα έχουν κλείσει.

«Το πεζοπόρο τμήμα γραμμής υπήρχαν σε τρεις βάρδιες και ήταν σε κατά τόπους σταθμός στη Δεκέλεια και ως παραπάνω σταθμός υπήρχε συνεργείο και έλεγε μία ακτίνα χιλιόμετρων αυτό ποια δεν υπάρχει και το πρόβλημα που θα συναντήσει με τα καμένα και τα κομμένα κλαδιά θα το συναντήσω μηχανο οδηγός μπροστά του» συμπληρώνει ο Παντελής Μπαριανος.

Αυτή είναι η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα - Αθήνα όταν προσέκρουσε πεσμένα δέντρα, κοντά στις Αφίδνες. Στα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1 φαίνεται το μέγεθος  της καταστροφής…Το τρένο μεταφέρθηκε  στο μηχανοστάσιο της Hellenic Τrain …

Ποιος έχει την ευθύνη τελικά για τον καθαρισμό του σιδηροδρομικού δικτύου; Ο πρόεδρος του ΟΣΕ, Γιάννος Γραμματίδης, μιλώντας στο ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι το Δασαρχείο δεν απάντησε σε κανένα αίτημα τους. Ο ΑΝΤ1 επικοινώνησε με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, με τον δασάρχη Καπανδριτίου να αρνείται οποιοδήποτε αίτημα.

οδοιπορικο τρένα

Ο Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος ΟΣΕ ανέφερε στον ΑΝΤ1 ότι

«ζητήσαμε με διαβήματα προς το δασαρχείο το αρμόδιο αρχείο έχουμε κατ’ επανάληψη σε επαφή και αναζητήσουμε την άδεια να κόψουμε δέντρα από την περιοχή του Μενιδίου τα παλιά βασιλικά κτήματα μέσα στα οποία είναι και η συγκεκριμένη περιοχή δεν μας έχει ειδοποίηση για άδεια με αποτέλεσμα να μην μπορούμε (...)

Ο  Ευάγγελος Γκουτούφας, γενικός διευθυντής δασών και δασικού περιβάλλοντος γενικής γραμματείας δασών υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας διευκρινίζει ότι «έκανε έρευνα (Δασάρχης Καπανδριτίου)στο πρωτόκολλο της υπηρεσίας του μίλησε με όλους τους υπαλλήλους του τα τρία τελευταία χρόνια μου δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν βρήκε κανένα αίτημα και μου δήλωσε κατηγορηματικά ότι αν είχε υποβληθεί αίτημα εννοείται ότι θα απαντούσαν καταφατικά.

-Ακόμα και μετά το τελευταίο περιστατικό επικοινώνησε το τελευταίο 24ωρο μαζί σας κάποιος εκπρόσωπος από τον ΟΣΕ;

Όχι, κανένας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί, κανένας δεν έχει επικοινωνήσει.»

Ειδήσεις σήμερα:

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Περίπου 1,5 εκατ. εργαζόμενοι έχουν ήδη ενταχθεί στο μέτρο

Θεσσαλονίκη: Βίασαν και λήστεψαν 23χρονο στη Μενεμένη

Λιόσια: Άνδρας απειλούσε την γυναίκα του με καραμπίνα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)