Γενικά

27 Σεπτεμβρίου 2018 18:34 Τελευταία ενημέρωση : -

Δύο μέτωπα φωτιάς στην Κεφαλλονιά – Εντολή για εκκένωση σχολείων (εικόνες)

Ξεπηδούν νέες εστίες στο νησί, που παίρνουν διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων. Τραυματίες πυροσβέστες απο ανατροπή οχήματος της ΠΥ.

Δύο μέτωπα φωτιάς στην Κεφαλλονιά – Εντολή για εκκένωση σχολείων (εικόνες)
-

Μια νέα φωτιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης, στην Κεφαλονιά, ανάμεσα στα χωριά Πάστρα και Κατελειό στην Κεφαλονιά, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλουν υπεράνθρωπο αγώνα για να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα που είναι ενεργά στο νησί.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Παναγής Δρακουλόγκωνας έδωσε εντολή να εκκενωθούν, για προληπτικούς λόγους το Γυμνάσιο - Λύκειο που βρίσκεται στο χωριό Πάστρα, σύμφωνα με το kefalonitikanea.gr.

Τα μέτωπα στη περιοχή είναι δύο και οι δυνατοί άνεμοι που φθάνουν τα 9 μποφόρ, δυσκολεύουν το έργο των επίγειων δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 8 οχήματα, εναέρια μέσα τα οποία θα συνδράμουν μέχρι τη δύση του ήλιου, ενώ θα προστεθεί και 1 πεζοπόρο τμήμα.

Διαρκώς στο νησί ξεσπούν νέα μέτωπα. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στις 12:45, "στην Κεφαλονιά βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές στις περιοχές Λαγκαδα, Παστρα, Κουρκουμελάτα και Ματζαβιλάτα, οι οποίες έσβησαν μετά από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών.

Πυρκαγιά στην Ηλεία

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε βαλτώδη έκταση ανάμεσα στην περιοχές Κοτύχι και Αρετή, στην Ηλεία.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, αλλά το έργο τους δυσκολεύουν τόσο οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή όσο και το βαλτώδες έδαφος.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη, κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή όλα τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, λόγω της επέλασης του "Ξενοφών".

Νωρίτερα το πρωί, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν όταν ανατράπηκε το όχημα τους σε δρόμο του Αργοστολίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης ξέσπασε μεγάλο μέτωπο φωτιάς, σε δασική έκταση, στην περιοχή Ζόλα.

φωτιά - Πάστρα - Κεφαλονιά

φωτιά - Πάστρα - Κεφαλονιά

φωτιά - Πάστρα - Κεφαλονιά


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)