Κοινωνία

Χθες 22:23

Φωτιά στο Σοφικό: Πυροσβέστης υπέστη καρδιακό - Ήταν σε ρεπό και μπήκε εθελοντικά στη μάχη

Ο άνδρας παλεύει για την υγεία του μετά την ηρωική του απόφαση να μπει στην επιχείρηση παρότι ήταν εκτός υπηρεσίας. Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά από τις επιγειες δυνάμεις.

Φωτιά στο Σοφικό: Πυροσβέστης υπέστη καρδιακό - Ήταν σε ρεπό και μπήκε εθελοντικά στη μάχη
-

Μάχη με τις φλόγες και κατά τη διάρκεια της νύχτας δίνουν οι πυροσβέστες στο Σοφικό Κορινθίας με τη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης να βρίσκεται σε εξέλιξη, παρουσιάζοντας ωστόσο καλύτερη εικόνα. Παράλληλα, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης, πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας κάτοικος Σοφικού επιχείρησε εθελοντικά στη φωτιά μαζί με τους συναδέλφους του, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίστηκε διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας στον Πειραιά.

Στη μάχη επιχειρούν πάνω από 140 πυροσβέστες 6 ομάδες δασοκομάντος και 37 οχήματα. Συνδράμουν επίσης μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές. Μετά τη δύση του ηλίου σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα και συνεχίζουν τη μάχη οι επίγειες δυνάμεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.42 την Τετάρτη και αναπτύχθηκε σε πυκνή δασική έκταση, δίπλα στην εθνική οδό Επιδαύρου - Κορίνθου. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι μήνυμα από το 112 ήχησε στους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Πέραν του παραπάνω στελέχους του Σώματος, τρεις ακόμη πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι πυροσβέστες φέρουν εγκαύματα και άμεσα διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Για την πυρκαγιά πραγματοποιήθηκε συντονιστική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρήτης και Πολιτικής Προστασίας, το απόγευμα της Τετάρτης υπό τον υπουργό Βασίλη Κικίλια. Στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων συναρμόδιων υπουργείων, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΛΑΣ και του Στρατού, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Φωτιά - Σοφικό

Ειδήσεις σήμερα:

Βουλή: Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Σάλος με κωμικό για την ευχή “μην αστοχήσετε την επόμενη φορά”

Ταϊλάνδη - Μαζική δολοφονία με κυάνιο: Ο δράστης και τα κίνητρα (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)