Κοινωνία

Σήμερα 16:44

Φωτιά στο Σοφικό: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγία στο πευκοδάσος (εικόνες)

Σε τρεις ανήλθαν οι πυροσβέστες που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας τους.

Φωτιά στο Σοφικό: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγία στο πευκοδάσος (εικόνες)
-

«Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον 'Αγιο Βλάση, στην περιοχή του Σοφικού», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, επικαλούμενος την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική, «με τις ισχυρές εναέριες και επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο, προσπαθούμε να "μαζέψουμε" τη φωτιά και υπάρχει η αισιοδοξία ότι τελικά ο στόχος θα επιτευχθεί».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, ούτε και την κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή του Σοφικού, αφού οι εγκαταστάσεις βρίσκονται μακριά από την φωτιά».

Σε τρεις ανήλθαν οι πυροσβέστες που τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό Κορινθίας, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, οι πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Φωτιά - Σοφικό

Παράλληλα σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, συντονιστική σύσκεψη για την πυρκαγιά.

Φωτιά - Σοφικό

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά καίει γεωργικές και δασικές εκτάσεις, ενώ δεν απειλεί οικισμούς. Ακόμη, περαιτέρω ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο και συγκεκριμένα 120 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων και 10 πυροσβεστών από τη Μολδαβία στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας) και 32 οχήματα και από αέρος 19 εναέρια μέσα (13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό). Συντρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Φωτιά - Σοφικό

Σημειώνεται ότι προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του Σοφικού Κορινθίας καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ειδήσεις σήμερα:

“Ο Λόγος του Βασιλιά” - Κάρολος: Η σχέση με την Ευρώπη, η Βουλή των Λόρδων και η οικονομία (εικόνες)

ΛΑΡΚΟ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Λάρυμνα (εικόνες)

Εκβιασμοί - Χρυσοχοΐδης: Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα “μπράβων της νύχτας” έπεσε στα χέρια των Αρχών

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)