Γενικά

08 Αυγούστου 2015 21:00

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Αιτωλοακαρνανία, σε ύφεση στα Ίσθμια

Μεγάλος αριθμός ελαιόδεντρων έγινε στάχτη στην Αιτωλοακαρνανία. Υπό έλεγχο η φωτιά στα Ίσθμια.

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Αιτωλοακαρνανία, σε ύφεση στα Ίσθμια
-



Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή Σκλάβαινα Αιτωλοακαρνανίας και επεκτάθηκε προς την Πάλαιρο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης «μπορεί τις απογευματινές ώρες η κατάσταση να ήταν καλύτερη, ανησυχούμε όμως για το βράδυ, διότι δεν θα επιχειρούν τα εναέρια μέσα».

Όσον αφορά τις ζημιές, ο δήμαρχος τόνισε ότι από τις πρώτες εκτιμήσεις που υπάρχουν, έχει καεί μεγάλος αριθμός ελαιόδεντρων, όπως και ποιμνιοστάσια. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αρκετοί κτηνοτρόφοι πρόλαβαν και απομάκρυναν τα κοπάδια τους, αλλά δεν υπάρχει ακόμη σαφής εικόνα, για το αν έχουν καεί ζώα. Επίσης, ο κ. Αποστολάκης είπε πως έχουν προκληθεί ζημιές, τόσο σε αποθήκες, όσο και σε αγροικίες.

Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας - Φωτιά

Στην περιοχή της Παλαίρου επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και υδροφόρες του δήμου.

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Ίσθμια

Σε ύφεση βρίσκεται την ίδια ώρα η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, στην περιοχή Κυρά Βρύση των Ισθμίων. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία σε ρέμα της περιοχής και λόγω των ανέμων επεκτάθηκε σε οικοπεδικό χώρο, που γειτνιάζει με πολλά σπίτια, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση με 16 οχήματα και περισσότερους από 30 πυροσβέστες. Παράλληλα, και οι κάτοικοι της περιοχής με λάστιχα από τα σπίτια τους, προσπάθησαν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους, αφού έβλεπαν τις φλόγες να πλησιάζουν τις αυλές τους.

Τελικά, περίπου στις 7.30 οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο. Όμως, εξακολουθούν να παραμένουν στην Κυρά Βρύση πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε νωρίτερα και η φωτιά που ξέσπασε το πρωί σε δασική έκταση στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)