Κοινωνία

04 Ιουλίου 2024 09:03

Φωτιά στα Γλυκά Νερά - Εθελοντές Υμηττού: Αν δεν παρεμβαίναμε έγκαιρα... (βίντεο)

Τι είπαν οι εθελοντές ήρωες της πρώτης γραμμής οι οποίοι, μαζί με το Πυροσβεστικό Σώμα, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον αγώνα του περιορισμού της πυρκαγιάς.

Φωτιά στα Γλυκά Νερά - Εθελοντές Υμηττού: Αν δεν παρεμβαίναμε έγκαιρα... (βίντεο)
-

Τις συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά την Τετάρτη από πτήση ιδιωτικού drone, “φώτισαν” με δηλώσεις τους την Πέμπτη εκπρόσωποι του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού, μιλώντας στην καθημερινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο Αντιπρόεδρος του σωματείου Γιώργος Πανδής τόνισε: «Το ιδιαίτερο στοιχείο στη φωτιά αυτήν ήταν ότι ξεκίνησε εξαρχής μέσα σε δασικό χώρο. Δεν είχαμε την παραμικρή πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο, έπρεπε Αρχές και εθελοντές να κινητοποιηθούν άμεσα. Αυτό πράγματι έγινε και έτσι έγινε κατορθωτό, η φωτιά να τεθεί σχετικά γρήγορα υπό έλεγχο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιτράπηκε και έγινε αυτή η πτήση drone μέσα σε δασικη εν μέσω καλοκαιριού. Επίσης έτσι καταφέραμε να καεί μια μικρή μόνο έκταση, διότι θα μπορούσαν οι φλόγες να έχουν αγγίξει και πολύ μεγαλύτερη. Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι είχε προηγηθεί άσκηση ετοιμότητας σε παρόμοιο σημείο του όρους Υμηττού, οπότε τα πρωτόκολλα εφαρμόστηκαν αμέσως και απόλυτη ακρίβεια. Ο τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται το σωματείο μας αλλά και το συγκεκριμένο σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για την αντιπυρική ασφάλεια του Υμηττού συνολικά».

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Ανοίγουν οι κάλπες - Το εκλογικό σύστημα και το προβάδισμα των “Εργατικών”

Αυγενάκης: Το επεισόδιο στο αεροδρόμιο, η “ασυλία” και η διαγραφή (βίντεο)

Κύπρος: Άνδρας σκότωσε τον κουνιάδο του μετά από καυγά

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)