Οικονομία

Σήμερα 13:43

Πληθωρισμός – Eurostat: “Τσίμπησε” στην Ελλάδα, υποχώρησε στην Ευρώπη τον Αύγουστο

Σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε και στις τιμές των τροφίμων τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο.

Πληθωρισμός – Eurostat: “Τσίμπησε” στην Ελλάδα, υποχώρησε στην Ευρώπη τον Αύγουστο
-

Κατά 3,2% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη χώρα μας τον Αύγουστο, από 3,0% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τη δεύτερη εκτίμηση της Eurostat.

Στην πρώτη εκτίμησή της έκανε λόγο για 3,1% - υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την εναρμονισμένη μέτρηση, έτσι ώστε να μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, διαμορφώθηκε στο 3,0% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο.

Ψηλά παραμένουν οι πιέσεις στις τιμές των τροφίμων, με τις ετήσιες αυξήσεις να φτάνουν στο 2,2% στη χώρα μας τον Αύγουστο, από 1,2% τον Ιούλιο.

Παράλληλα, επιβεβαιώνει στο 2,2% τον ετήσιο πληθωρισμό στην ευρωζώνη, από 2,6% τον Ιούλιο. Ένα χρόνο νωρίτερα, ήταν 5,2%.

Το ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 2,4% τον Αύγουστο, από 2,8% τον Ιούλιο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 5,9%.

Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των μη επεξεργασμένων τροφίμων, διατηρήθηκε στο 2,8% σε ετήσια βάση στην ευρωζώνη τον Αύγουστο.

Ειδήσεις σήμερα:

Σχολεία: Πρώτη αποβολή μαθητή για χρήση κινητού μέσα στην τάξη

Γεωργιάδης: Κανένα φάρμακο χωρίς εξετάσεις που να δικαιολογούν την συνταγογράφηση

Νew York Times: Πως παγίδευσε το Ισραήλ τους βομβητές της Χεζμπολάχ (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)