Παράξενα

16 Σεπτεμβρίου 2024 14:05

Περού - Κοκαΐνη: Καταστράφηκαν 160000 στρέμματα με παράνομες καλλιέργειες

Επίμονες είναι οι προσπάθειες της κυβέρνησης της Λίμας να "ξεμπερδεύει" με την παράνομη καλλιέργεια του φυτού, στην χώρα η οποία αποτελεί τον πρώτο παραγωγό παγκοσμίως.

Περού - Κοκαΐνη: Καταστράφηκαν 160000 στρέμματα με παράνομες καλλιέργειες
-

Οι αρχές του Περού κατέστρεψαν από τον Ιανουάριο ως τις αρχές Σεπτεμβρίου παράνομες καλλιέργειες φύλλων του φυτού «κόκα» με έκταση η οποία ξεπερνούσε τα 160000 στρέμματα, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η κυβέρνηση της χώρας, η οποία συγκαταλέγεται στους βασικούς παραγωγούς σε διεθνές επίπεδο του φυτού αυτού, τα φύλλα του οποίου είναι η βάση στην παραγωγή κοκαΐνης. «Συνολικά, καταστράφηκαν μέχρι σήμερα 162.260 στρέμματα παράνομων καλλιεργειών κόκας προοριζόμενης για την παραγωγή ναρκωτικού», διευκρίνισε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι περουβιανές αρχές εκτίμησαν πως έτσι «απετράπη η δυνητική παραγωγή 146 τόνων υδροχλωρικής κοκαΐνης». Η Λίμα έχει φιλοδοξία να καταστραφούν ως το τέλος της χρονιάς 250000 στρέμματα, έναντι 225000 το 2023. Η καλλιέργεια του φυτού «κόκα» είναι εν μέρει νόμιμη στο Περού, όταν προορίζεται για θεραπευτικούς και παραδοσιακούς σκοπούς - όμως σχεδόν το σύνολο της παραγωγής κατευθύνεται σε κυκλώματα παραγωγής ναρκωτικών.

Έξι εκατομμύρια Περουβιανοί καταναλώνουν φύλλα του φυτού εντός του πλαισίου του νόμου, σύμφωνα με την εθνική επιτροπή για την ανάπτυξη και τη ζωή χωρίς ναρκωτικά (DEVIDA).

Το Περού συγκαταλέγεται στα κράτη με τη μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης στον κόσμο, η οποία ανέρχεται σε επίπεδο χονδρικά ίσο με αυτό της Βολιβίας, πίσω μόνο από την Κολομβία. Στη χώρα παράγονται περίπου 400 τόνοι του ναρκωτικού αυτού σε ετήσια βάση, σύμφωνα με διεθνείς οργανισμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 16 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Missing alert για την εξαφάνιση 23χρονης

Καιρός: Άστατος με βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)