Πολιτισμός

Χθες 20:37 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 21:49

Αλέν Ντελόν: Τα παιδιά του “σκοτώνονται” για την περιουσία του (βίντεο)

Παρακολουθήστε αποσπάσματα από την συνέντευξη που είχε δώσει ο ηθοποιός στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω”. Μαίνεται η διαμάχη των τρίων παιδιών του Αλέν Ντελόν για την αμύθητη περιουσία του.

Αλέν Ντελόν: Τα παιδιά του “σκοτώνονται” για την περιουσία του (βίντεο)
-

Του Νικόλα Βαφειάδη, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Ο Αλέν Ντελόν, ο μυθικός ζεν πρεμιέ του γαλλικού κινηματογράφου, εκτός από μεγάλος ηθοποιός ήταν και ταλαντούχος επενδυτής. 

Ο Αλέν Ντελόν, έχτισε μια αμύθητη περιουσία, με ακίνητα, συλλεκτικούς πίνακες, τα δικαιώματά του από τις 85 ταινίες του, μετρητά και δικαιώματα από προϊόντα που φέρουν το όνομά του: κρασιά, ρούχα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και αρώματα. 

Ακόμη και τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν μόνο κατά προσέγγιση το μέγεθος της περιουσίας του. Σε ρεπορτάζ του γαλλικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού TF1 αναφέρεται πως 150 εκατομμύρια ευρώ είναι κατά προσέγγιση η περιουσία του Αλέν Ντελόν. Σύμφωνα και με την Παριζιέν, περίπου τόσο εκτιμάται η περιουσία του Αλέν Ντελόν, αλλά κανείς δεν μπορεί να δώσει ακριβές ποσό, τονίζοντας ότι «H περιουσία υπολογίζεται μεταξύ των 50 και των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ότι ο Αλέν Ντελόν κέρδιζε όχι απλώς τα προς το ζην αλλά αφήνει και μια κολοσσιαία κληρονομιά στα παιδιά του». 

Τους τελευταίους μήνες της ζωής του, που δεν ήταν ρόδινοι, ο Αλέν Ντελόν είδε τα παιδιά του να ερίζουν στις δικαστικές αίθουσες για την περιουσία του. Έφθασαν μάλιστα μέχρι του σημείου να ζητήσουν να τεθεί υπό δικαστική επιτήρηση. Ακόμη και δικηγόροι του τον διέσυραν στα τηλεοπτικά πλατό, ερίζοντας για το αν είναι ικανός να διαχειριστεί και να κληροδοτήσει δίκαια αυτήν την περιουσία. 

Αλέν Ντελόν - ηθοποιός - AP

Ο Κριστόφ Αγιέλα, δικηγόρος του Αλέν Ντελόν δήλωσε «Μπορώ να σας πω ότι είμαι ο δικηγόρος του εδώ και πέντε χρόνια για όλα αυτά τα θέματα. Και ότι η σχέση που έχω εγώ με τον Αλέν  Ντελόν υπάγεται στα επαγγελματικά μυστικά των δικηγόρων. Αντίθετα από άλλα πρόσωπα, που βλέπω να τρέχουν στα τηλεοπτικά πλατό για να μιλήσουν για αυτή τη σχέση, εγώ δεν πρόκειται να μιλήσω». 

Η Λοράνς Μπεντοζά, που εκπροσωπούσε τον Αλέν Ντελόν και κατάφερε μαζί με τα παιδιά του να αποξενώσουν την τελευταία του αγαπημένη, την 66χρονη Γιαπωνέζα Χιρόμι Ρόλιν τον Ιούλιο του 2023, με δικαστική εντολή, υποστήριζε δημοσίως ότι ο σταρ του γαλλικού κινηματογράφου είχε την τελευταία περίοδο κινητικά και νοητικά προβλήματα, αναφέροντας χαρακτηριστικά τότε πως «Δυσκολεύεται να περπατήσει. Βρίσκεται γενικά σε μια περιστρεφόμενη καρέκλα. Δεν είναι πάντα συνδεδεμένος με την πραγματικότητα. Ακόμη κι αν λάβουμε υπόψη τον χαρακτήρα του, εξακολουθεί να θυμώνει και να είναι παρών».

Αλέν Ντελόν - ηθοποιός - AP

Ο Κριστόφ Αγιέλα από την πλευρά του, στρεφόμενος κατά της συναδέλφου του, αναφέρει «Ισχυρίζεται ότι έτσι είναι, αλλά αν είναι αλήθεια, είναι δραματικό. Διότι τρέχεις στην τηλεόραση για να μιλήσεις για τον πελάτη σου, εξιστορώντας την προσωπική του ζωή, παρόλο που δεν σου έχει ζητήσει απολύτως τίποτα, και κυρίως τον εξευτελίζεις, όπως κάνει παντού; Είναι ΝΤΡΟΠΗ!»

Η διαθήκη και η οικογενειακή έριδα

Ο πρωτότοκος γιος του, Άντονι, μαζί με τον ετεροθαλή αδελφό του, τον Αλέν Φαμπιάν, συμμάχησαν εναντίον της αδελφής τους Ανούσκα, που ήταν η αδυναμία του Αλέν Ντελόν. Την κατηγόρησαν για χειριστική συμπεριφορά και κακομεταχείριση του πατέρα τους.

Παρότι ο μεγάλος σταρ του ευρωπαϊκού κινηματογράφου είχε εγκαίρως συγγράψει μια αδιαμφισβήτητη διαθήκη, η οικογενειακή έριδα συνεχίζεται, καθώς η πραγματική περιουσία παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. 

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 προβλήθηκε εκτενές απόσπασμα και από την συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2002 ο Αλέν Ντελόν στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω»:


Ειδήσεις σήμερα:

Κορινθία: Τουρίστας πάλεψε με διαρρήκτες για να σώσει την οικογένεια του (βίντεο ντοκουμέντο)

Ναυάγιο στη Σικελία: Αγνοείται ο μεγιστάνας Μάικ Λιντς

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση με σφοδρές καταιγίδες και κεραυνούς

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)