Τουρκία

11 Απριλίου 2018 09:12

Σενάριο βύθισης ελληνικού πλοίου από τον τουρκικό Τύπο

«Πιθανό» σενάριο βύθισης ελληνικού πλοίου βλέπει ο τουρκικός Τύπος, λίγο μετά το περιστατικό στη νήσο Ρω. Προκλητικός και πάλι ο ΑΓΕΕΘΑ της Τουρκίας.

Σενάριο βύθισης ελληνικού πλοίου από τον τουρκικό Τύπο
-

Λίγες ώρες μετά την νέα πρόκληση της Τουρκίας στο νησί της Ρω και αφού ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας προειδοποιούσε ότι «η Τουρκία δε θα επιτρέψει ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων σε Αιγαίο και Κύπρο», έρχεται νέο «χτύπημα», αυτήν τη φορά από τον Τύπο της γείτονος.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak έχει σήμερα στο πρωτοσέλιδό της άρθρο με τίτλο «αν χτυπηθεί και βουλιάξει ελληνικό πλοίο» και αναφέρεται ουσιαστικά στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας στο Αιγαίο, από πλευράς γκιουλενιστών.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, «όταν ανεβαίνει η ένταση στο Αιγαίο, το να γίνει κάποιο ατύχημα, ας πούμε το τουρκικό ναυτικό να βυθίσει μια ελληνική πυραυλάκατο ή ελληνικό πλοίο και ξαφνικά όλες οι χώρες της Ευρώπης και οι ΗΠΑ να δημιουργήσουν μια συμμαχία εναντίον της Τουρκίας, είναι ένα πιθανό σενάριο».

Ο ίδιος εκφράζει το φόβο του για προβοκάτσια από γκιουλενιστές, με στόχο να βρεθεί η Τουρκία σε δύσκολη θέση. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και κατά την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 και κατά τη δολοφονία του Πρέσβη της Ρωσίας στην Άγκυρα, επιθέσεις τις οποίες η Άγκυρα είχε αποδώσει σε υποστηρικτές του εξόριστου ιμάμη.

Κύκλοι του ΓΕΕΘΑ μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Χρήστο Μαζανίτη για το δημοσίευμα, έλεγαν ότι πρόκειται για «αστειότητες, ανάξιες σχολιασμού».

Αναφορικά με το περιστατικό στη νήσο Ρω, οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι, «καμία πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη».

Ωστόσο, οι τουρκικές δυνάμεις προχώρησαν και σήμερα σε νέα πρόκληση, παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο. Συγκεκριμένα, δύο τουρκικά Phantom παραβίασαν το FIR Αθηνών, στην περιοχή ανάμεσα στη Λέσβο και τη Λήμνο. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από δύο ελληνικά F-16, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Τουρκικός Τύπος: η Ελλάδα δημιούργησε αναστάτωση χωρίς λόγο

Μία ημέρα μετά το επεισόδιο στη Ρω, το κλίμα σήμερα στον τουρκικό Τύπο είναι διαφορετικό, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Ενώ χθες ήταν καθαρά ειδησεογραφικό, σήμερα λένε ότι η Ελλάδα προκάλεσε και δημιούργησε αναστάτωση χωρίς λόγο.

Ο τουρκικός τύπος σήμερα έναν τίτλο και μόνο αναπαράγει «Η φαντασίωση της Ελλάδας με το ελικόπτερο κράτησε λίγο», κάνοντας λόγο για φαντασιώσεις και θέλοντας να υποβιβάσουν το θέμα από τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε και τουρκική διάψευση για το περιστατικό.

ενδεχόμενο προβοκάτσιας στο Αιγαίο, από πλευράς γκιουλενιστών.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)