Κόσμος

Σήμερα 15:14

Τουρκία: Γκιουλενιστές του πραξικοπήματος κρύβονται στην Ελλάδα

Συνεργασία της Αθήνας για τους "τρομοκράτες" από την Τουρκία που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα, κάνει θέμα ο Πρέσβης της Τουρκίας την Αθήνα.

Τουρκία: Γκιουλενιστές του πραξικοπήματος κρύβονται στην Ελλάδα
-

Ζήτημα τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν κατά της Τουρκίας και μέλη τους έχουν καταφύγει στην Ελλάδα θέτει ξανά ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα και καλεί την Αθήνα να συνεργαστεί.

Με αφορμή τη χθεσινή επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016 ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα Τσαγατάι Ερτσίγες δήλωσε πως "ορισμένα μέλη της οργάνωσης FETO, των γκιολενιστών δηλαδή που είχαν καταφύγει στην Ελλάδα εξακολουθούν να ζουν εκεί και συνεχίζουν τις δραστηριότητες κατά της Τουρκίας".

«Εφιστούμε την προσοχή των ελληνικών αρχών στην απειλή της FETO με κάθε ευκαιρία και σε κάθε επίπεδο», είπε ο Ερτσίγες

Όπως ανέφερε, θα ήθελαν η Ελλάδα να αυξήσει τη συνεργασία της με την Τουρκία στον αγώνα κατά των δολοφονικών τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η FETO, το PKK και το ακροαριστερό DHKP-C.

ΤRT Haber: «Χιλιάδες μέλη της FETO κατέφυγαν στην Ελλάδα»

Και η κρατική τηλεόραση ΤΡΤ Χαμπέρ με εκτενές ρεπορτάζ της αναφέρει Τουρκία συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της για την έκδοση των τρομοκρατών από την Ελλάδα».

Σύμφωνα με την τουρκική κρατική τηλεόραση, «βομβάρδισαν κρατικά ιδρύματα και έβαλαν στο στόχαστρο το λαό. Ήθελαν να υλοποιήσουν το προδοτικό σχέδιο του πραξικοπήματος. Όταν η απόπειρα πραξικοπήματος απετράπη από το τουρκικό κράτος και το τουρκικό έθνος, διέφυγαν στην Ελλάδα. Τα πρώτα μέλη της FETO που διέφυγαν στην Ελλάδα ήταν 8 στρατιώτες που πρόδωσαν το κράτος και τον στρατό τους συμμετέχοντας στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016».

Οι οκτώ προδότες, αναφέρει η κρατική τηλεόραση εκ των οποίων ένας με πολιτικά ρούχα και οι επτά με στρατιωτικές στολές, έκαναν αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο. Εκείνη την νύχτα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων γνωστοποίησε τις εξελίξεις δηλώνοντας ότι το τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο ζήτησε άδεια από τις ελληνικές αρχές. Αργότερα, ο ελληνικός Τύπος έγραψε ότι τα 8 μέλη της FETO ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα. Το ίδιο βράδυ, ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε από την Αθήνα να εκδώσει τα μέλη της FETO. Ο Erdogan επανέλαβε αυτή την έκκλησή του και ένα χρόνο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2017, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ελληνικό κανάλι ΣΚΑΪ, όπου μοιράστηκε τις λεπτομέρειές της συνομιλίας που είχε με τον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στη Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «Εγώ αμέσως είπα στον Τσίπρα αξιότιμε φίλε μου... Κοίταξε, έτσι και έτσι... Αυτοί διέφυγαν και ήρθαν σε εσάς. Αυτοί αποπειράθηκαν να κάνουν πραξικόπημα στη χώρα μας. Του είπα ότι τους θέλω από σένα. Την πρώτη νύχτα. Και είπε το παρακολουθώ, σε 15-20 ημέρες θα σας τους παραδώσουμε. Αλλά δυστυχώς».

Παρόλο που το στρατιωτικό ελικόπτερο παραδόθηκε στην Τουρκία, τα 8 μέλη της FETO δεν εκδόθηκαν. Οι πραξικοπηματίες, στους οποίους χορηγήθηκε και άσυλο, αφέθηκαν ελεύθεροι. Στη συνέχεια, κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο ότι τα 8 μέλη της FETO εγκατέλειψαν τη χώρα. Η Τουρκία κατέταξε τους 8 πραξικοπηματίες που διέφυγαν στην Ελλάδα στην κόκκινη κατηγορία της λίστας καταζητούμενων και δήλωσε ότι θα δώσει αμοιβή 32 εκατομμυρίων λιρών σε όποιον εξασφαλίσει τη σύλληψή τους. Μετά από τους 8 πραξικοπηματίες που ήταν μέλη της FETO, η Ελλάδα κατέστη ένα από τα κύρια σημεία διαφυγής για χιλιάδες τρομοκράτες. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες δεν επιτρέπουν τις παράνομες διελεύσεις στα σύνορα, δεν αφήνουν τα μέλη της FETO σε ησυχία καθώς με επιχειρήσεις τους πιάνουν έναν προς έναν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν στην Ελλάδα. Η Τουρκία συνεχίζει τις πρωτοβουλίες της για την έκδοση των τρομοκρατών από την Ελλάδα, συνεχίζει το ρεπορτάζ του TRT Haber.

Ειδήσεις σήμερα:

Μιλγουόκι: Ο Τραμπ εμφανίστηκε με επίδεσμο και “αποθεώθηκε” (βίντεο)

Τροχαίο - Παλαιό Φάληρο: Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από μηχανή

Εύβοια – Ενδοοικογενειακή βία: Ηθοποιός συνελήφθη για ξυλοδαρμό του συζύγου της

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)