Κόσμος

Σήμερα 19:57

Anadolu: Βρετανία και ΗΠΑ χρησιμοποιούν Κύπρο για να στηρίζουν Ισραήλ

Σύμφωνα με το δημοσιέυμα η Κύπρος χρησιμοποιείται ως σταθμός επικοινωνίας του ΝΑΤΟ, εκαι του επιτρέπει να ελέγχει τις πληροφορίες και τη στρατιωτική του παρουσία στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Anadolu: Βρετανία και ΗΠΑ χρησιμοποιούν Κύπρο για να στηρίζουν Ισραήλ
-

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις βάσεις τους στο 'Ε/Κ τμήμα Κύπρου' για να παρέχουν όπλα και υποστήριξη πληροφοριών στο Ισραήλ», υποστηρίζει το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Αναντολού.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, το Αναντολού επικαλείται επίσης το Declassified UK, μια βρετανική οργάνωση που αναφέρει το έργο των στρατιωτικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών πληροφοριών και υποστηρίζει ότι «εκτός από τις βρετανικές βάσεις, το νησί της Κύπρου είναι επίσης στρατηγικής σημασίας για το ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται ότι το νησί, το οποίο χρησιμοποιείται ως σταθμός επικοινωνίας του ΝΑΤΟ, επιτρέπει στο ΝΑΤΟ να ελέγχει τις πληροφορίες και τη στρατιωτική του παρουσία στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική».

Η Αθηνά Καρυάτη, μέλος της εκστρατείας «Ενωμένοι για την Παλαιστίνη» δήλωσε στο Αναντολού ότι «οι βρετανικές βάσεις δεν είναι πλέον μόνο βρετανικές. Οι βάσεις στη Δεκέλεια και στο Τρόοδος συνεργάζονται για την υποστήριξη του αμερικανικού στρατού και ο αμερικανικός στρατός έχει πολλά γραφεία πληροφοριών κοντά στις βάσεις για να συλλέγει πληροφορίες για τα πάντα στη Μέση Ανατολή».

Στο ίδιο πλαίσιο και τα δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων όπως η ισλαμική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Ακίτ με τίτλο «Συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον δολοφόνο μέσω της ‘Ε/κ διοίκησης’ - Η Δύση είναι αποφασισμένη να είναι συνεργός στη γενοκτονία». Η ισλαμική εφημερίδα Γενί Σαφάκ έχει τίτλο «Κέντρο σφαγής στη ‘νότια Κύπρο’». Η Γενί Μπιρλίκ «Όπλα και πληροφορίες από βάσεις ‘Ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου’ και η οικονομική Αναλίζ «Η ‘Ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου’ δίνει δικαίωμα επιχειρήσεων στη Γαλλία».

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Παλαιό Φάληρο: Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από μηχανή

Ιωάννινα: 23χρονος αγνοούμενος στο Μιτσικέλι

Συρεγγέλα: Ο Κασσελάκης ζήτησε συγγνώμη, ο Πολάκης επιμένει

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)