Μέση Ανατολή

27 Μαρτίου 2016 18:30

Βασιλιάς Ιορδανίας: Η Άγκυρα “εξάγει” τζιχαντιστές στην Ευρώπη

“Το γεγονός ότι οι τρομοκράτες πηγαίνουν στην Ευρώπη, είναι μέρος της τουρκικής πολιτικής” υποστήριξε ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Abdullah II.

Βασιλιάς Ιορδανίας: Η Άγκυρα “εξάγει” τζιχαντιστές στην Ευρώπη
-


Η Τουρκία “κατασκευάζει” τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και στη συνέχεια τους “εξάγει” στην Ευρώπη, κατήγγειλε ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Abdullah II, μιλώντας σε μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, όπως γράφει η εφημερίδα Independent.

«Το γεγονός ότι οι τρομοκράτες πηγαίνουν στην Ευρώπη, είναι μέρος της τουρκικής πολιτικής», φέρεται να είπε ο  Abdullah II υπογραμμίζοντας  πως ο Ερντογάν επιχειρεί να επιβάλλει μια  “ριζοσπαστική, ισλαμιστική λύση στην περιοχή”.

Η συνάντηση του Ιορδανού μονάρχη με τους Αμερικανούς πολιτικούς έγινε στις 11 Ιανουαρίου αλλά οι επίμαχες δηλώσεις του γνωστοποιήθηκαν, σήμερα, ημέρα  επίσκεψης στην Ιορδανία του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Βασιλιάς της Ιορδανίας - Abdullah - δημοσίευμα - Independent - Τουρκία

Ιορδανία και Τουρκία θεωρούνται επισήμως σύμμαχοι, ωστόσο, η προσφυγική κρίση δημιούργησε μεγάλες εντάσεις στις διμερείς σχέσεις τους.

Ο «Independent» εκτιμά πως αν αυξηθεί η παρουσία της Ιορδανίας στη Συρία, τότε είναι πιθανό να έρθει σε σύγκρουση με την Τουρκία και τη Ρωσία.  

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)