Μέση Ανατολή

26 Ιουλίου 2014 23:53

Απίστευτες δηλώσεις Ισραηλινού ακαδημαϊκού για τον βιασμό Παλαιστινίων

Λάδι στη φωτιά της κρίσης στη Γάζα έριξε ακροδεξιός πανεπιστημιακός που υποστήριξε ότι ο βιασμός συγγενών των μαχητών της Χαμάς θα απέτρεπε τους καμικάζι αυτοκτονίας.

-

Ο ακαδημαϊκός, Μορντεχάι Κένταρ, υποστήριξε σε συνέντευξή του σε ισραηλινό ραδιόφωνο ότι ο βιασμός των συζύγων, των μανάδων και των αδελφών των μαχητών της Χαμάς θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά για μελλοντικές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο ερευνητής του πανεπιστημίου Μπαρ-Ιλάν, γνωστός για τις ακροδεξιές θέσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να αποτρέψει έναν βομβιστή αυτοκτονίας θα ήταν να γνωρίζει πως αν τον έπιαναν, η αδερφή του ή η μητέρα του θα έπεφτε θύμα βιασμού».

«Ακούγεται άσχημα, αλλά αυτή είναι η Μέση Ανατολή», συνέχισε ο ισραηλινός ακαδημαϊκός. «Πρέπει να κατανοήσει κανείς την κουλτούρα τους. Το μόνο πράγμα που θα απέτρεπε τους μαχητές της Χαμάς είναι μία τέτοια απειλή».

Σοκαρισμένος, ο δημοσιογράφος του ισραηλινού ραδιοφώνου τον διέκοψε, λέγοντας: «Μα δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε κάτι τέτοιο…»

Ωστόσο, ο αμετανόητος Μορντεχάι Κένταρ συνέχισε: «Δε μιλάω για τι θα μπορούσαμε ή τι δε θα μπορούσαμε να κάνουμε. Μιλάω για τα γεγονότα. Το μόνο που θα μπορούσε να αποτρέψει έναν βομβιστή αυτοκτονίας είναι το να ξέρει πως αν τραβήξει τη σκανδάλη ή ανατιναχτεί, τότε η αδερφή του θα πέσει θύμα βιασμού. Το μόνο πράγμα που θα τον κρατήσει στο σπίτι είναι η διαφύλαξη της τιμής της αδερφής του».

Ο Κένταρ έχει διατελέσει μέλος των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών για 25 χρόνια, έχοντας εξειδίκευση στις εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις. Σήμερα είναι ερευνητής του ακροδεξιού Κέντρου Στρατηγικών Σπουδών Μπεγκίν-Σαντάτ στο Πανεπιστήμιο Μπαρ-Ιλάν.

Τα προκλητικά σχόλια του Μορντεχάι Κένταρ προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων όχι μόνο από Παλαιστινίους αλλά και από οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών στο Ισραήλ.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)