Κοινωνία

Χθες 16:20

Λούτσα: Συλλήψεις ανηλίκων για κλοπές σακιδίων από λουόμενους

Πώς φέρονται να δρούσαν οι πέντε ανήλικοι εκμεταλλευόμενοι την απουσία των λουομένων μέσα στη θάλασσα για μπάνιο. Πώς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Λούτσα: Συλλήψεις ανηλίκων για κλοπές σακιδίων από λουόμενους
-

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων - Αρτέμιδας, μετά από συνδυαστική προανακριτική αξιολόγηση πληροφοριών και αποδεικτικών μέσων, 31 υποθέσεις κλοπών σακιδίων λουομένων, οι οποίες φέρονται να διαπράχθηκαν από ομάδα ανηλίκων από αρχές Ιουνίου έως το Δεκαπενταύγουστο, στην παραλία της Αρτέμιδας (Λούτσας).

Τα πέντε μέλη της ομάδας, ηλικίας από 14 έως 17 ετών, εντοπίστηκαν μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 15.08 από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αμέσως μετά την κλοπή σακιδίου από λουόμενο στην συγκεκριμένη παραλία.

Στη θέα των περιπολούντων αστυνομικών οι νεαροί πέταξαν τα κλοπιμαία και προσπάθησαν να διαφύγουν, μετά όμως από στοχευμένες αναζητήσεις και κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων - Αρτέμιδας.

Κατά μήκος του δρομολογίου της καταδίωξης βρέθηκαν τα αντικείμενα τα οποία είχαν αφαιρέσει προηγουμένως από τον παθόντα, περισυνελέγησαν και του αποδόθηκαν.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων - Αρτέμιδας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση καθώς και για απείθεια.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, τα ανήλικα μέλη της συμμορίας φέρονται να κινούνταν, φορώντας μαγιό, στην έκταση της παραλίας, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, προβαίνοντας στην αφαίρεση σακιδίων από ψάθες, την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους κολυμπούσαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Σικελία: Ναυάγιο με νεκρό και αγνοούμενους (βίντεο)

Κακοκαιρία - Ιωάννινα: Πλημμύρες και προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση (εικόνες)

Γαλλία: Πυρκαγιά σε κάμπινγκ οδήγησε στην απομάκρυνση 3.000 παραθεριστών

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)