Κοινωνία

Χθες 21:44 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 21:51

Χαλκιδική: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του beach bar και άλλοι τρεις - Αναζητείται το κίνητρο της συμπλοκής

Με πολυσέλιδους φακέλους και βαριά ποινικά αδικήματα οι εμπλεκόμενοι. Ο Σλάβι Ανγκέλοφ, ερευνητής δημοσιογράφος από τη Βουλγαρία που έχει η απειληθεί και ξυλοκοπηθεί από την βουλγάρικη μαφία μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 για τη δράση τους.

Χαλκιδική: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης του beach bar και άλλοι τρεις - Αναζητείται το κίνητρο της συμπλοκής
-

Το κίνητρο των εμπλεκομένων στην άγρια συμπλοκή σε beach bar της Χαλκιδικής αναζητεί η Ελληνική Αστυνομία, ζητώντας στοιχεία για τους δράστες που αναζητούνται και οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί, από τις βουλγαρικές αρχές. Την ίδια στιγμή, ελεύθερος αφέθηκε ο ιδιοκτήτης του beach bar και άλλα τρία άτομα, τα οποία είχαν προσαχθεί μετά το άγριο επεισόδιο.

Άλλα τέσσερα άτομα παραμένουν υπό κράτηση. Το ένα από τα τέσσερα άτομα υποστηρίξει ότι το γκλοπ και το σπρέι πιπεριού δεν ξέρει πως βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του, τονίζοντας ότι το όχημα ανήκει σε εταιρία που εργάζεται. Ο δεύτερος αναμένεται να ζητήσει προθεσμία, υποστηρίζοντας ότι είχε στις αποσκευές το γκλοπ αλλά δεν ήξερε ότι δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα. Και οι δύο που κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη θα ζητήσουν προθεσμία και θα υποστηρίξουν ότι ήταν σε άμυνα.

Χαλκιδική - Επεισόδιο σε beach bar

Ο αρχηγός της παρέας των πελατών που προκάλεσε το επεισόδιο, σύμφωνα με βουλγαρικά Μέσα Ενημέρωσης είναι γνωστός έμπορος ναρκωτικών στην Σόφια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλγαρική Δικαιοσύνη θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για σωρεία ποινικών αδικημάτων.

Από την ίδια έρευνα οι ελληνικές Αρχές έχουν διαπιστώσει πως στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται υποθέσεις που αφορούν εμπόριο ναρκωτικών και προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά, ενώ το βασικό σενάριο αφορά σύγκρουση συμμοριών από τη Βουλγαρία.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ της Παρασκευής. Παρέα πέντε ατόμων από τη Βουλγαρία φέρεται να επιτέθηκε στον επίσης βουλγαρικής καταγωγής ιδιοκτήτη γνωστού beach bar, με το πρόσχημα ότι καθυστέρησε η παραγγελία τους. Το επεισόδιο δεν άργησε να πάρει διαστάσεις μπροστά στα μάτια των έντρομων θαμώνων που δεν ήξεραν πώς να προφυλαχθούν.

Οι δράστες άρχίσαν να ξυλοκοπούν άγρια τον σερβιτόρο, ενω έβγαλαν ρόπαλα και μαχαίρια. Τρεις μπράβοι του μαγαζιού, υπηκοοι Βουλγαρίας και αυτοί, που έφτασαν μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο , άνοιξαν πυρ εναντίον της παρέας, τραυματίζοντας 2 άτομα το ένα σοβαρά, αφού δέχθηκε σφαίρα στο στέρνο.

 Βούλγαρος ερευνητής δημοσιογράφος μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 για το μακελειό

Ο Σλάβι Ανγκέλοφ, ερευνητής δημοσιογράφος από τη Βουλγαρία που έχει η απειληθεί και ξυλοκοπηθεί από την βουλγάρικη μαφία μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 για τη δράση τους.

Είπε πως "όλοι οι Βούλγαροι που κρατούνται στο επεισόδιο της Χαλκιδικής συνδέονται με το βουλγαρικό οργανωμένο έγκλημα. Στην αστυνομία έχουν καταγραφεί διάφορα βίαια εγκλήματα που σχετίζονται με εκβιασμό και διανομή ναρκωτικών".

Τα τελευταία χρόνια, εκπρόσωποι του βουλγαρικού οργανωμένου εγκλήματος έχουν κάνει επενδύσεις και στη Χαλκιδική και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Αυτά τα ακίνητα λοιπόν αναμφίβολα επενδύονται με κεφάλαια που αποκτήθηκαν από εγκληματικές επιχειρήσεις.

Για τα κυκλώματα μαφίας αναφέρονται και αστυνομικοί που έρχονται αντιμέτωποι μαζί τους. Ο Γιώργος Αρχοντόπουλος, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Χαλκιδικής, δήλωσε πως "μαζί με τους επισκέπτες υπάρχουν και άνθρωποι που πηγαίνουν προς την παραβατική συμπεριφορά κάποιοι με πιο βαριά εγκληματική δράση όταν υπάρχουν περιστατικά με όπλα μαχαίρια και σπρέι πιπεριού ενώ υπάρχουν οικογένειες η επικινδυνότητα είναι πολύ σοβαρή".

Ο άνθρωπος με το ψευδώνυμο, "ο Ρώσος," σύμφωνα με τον βούλγαρικό τύπο, φέρεται να ήταν το πρωτοπαλίκαρο στην εγκληματική οργάνωση "τα σφυριά του Τάκι" , που ανήκει στον βαρώνο της κοκαΐνης, τον οποίο αποκαλούν Escobar της Βουλγαρίας, στη γειτονική χώρα, έχει το ψευδώνυμο Τάκι. Είναι Έλληνας και θεωρείται από τις βουλγαρικές αρχές, ως ο μαέστρος στο συνδικατο του οργανωμένου εγκλήματος και το όνομα του, έχει εμπλακεί στην εξαφάνιση της βασίλισσας των μπιτ κοιν στη Βουλγαρία, γνωστή με το ψευδώνυμο δοκτορ ρούζα.

O Σλαβι Ανγκελοφ υποστήριξε πως "εγιναν πιο διάσημοι πριν από περίπου 10 χρόνια στη Βουλγαρία, καθώς συνδέονται με τη λεγόμενη Συμμορία των σφυριών του Χριστόφορου Αμανατίδη-Τάκη. Πρόκειται για άτομα που, χρησιμοποιώντας βία και σφυριά, άσκησαν έλεγχο στη διακίνηση ναρκωτικών στο δρόμο, τιμώρησαν ανταγωνιστές εμπόρους και οφειλέτες. Όλα τα αστυνομικά τους αρχεία σχετίζονται με βία και περιστατικά παρόμοια με αυτό για το οποίο κρατήθηκαν στη Χαλκιδική".

Ειδήσεις σήμερα:

Άνδρος: Ελεύθερος ο πλοίαρχος του “ΣΑΟΝΗΣΟΣ”

Αλέν Ντελόν: Οι ερμηνείες και η... αντιδραστικότητα του ιερού τέρατος του κινηματογράφου (εικόνες)

Προϋπολογισμός 2025: Οι βασικές προτεραιότητες

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)