Κοινωνία

Σήμερα 20:32

Χαλκιδική: Βούλγαρος ερευνητής δημοσιογράφος μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 για το μακελειό

Ο Σλάβι Ανγκέλοφ, Βούλγαρος δημοσιογράφος, ο οποίος ερευνά εδώ και χρόνια τις διασυνδέσεις της βουλγαρικής μαφίας με το οργανωμένο έγκλημα, μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 και την Πωλίνα Κολοκοτρώνη.

Χαλκιδική: Βούλγαρος ερευνητής δημοσιογράφος μιλά αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 για το μακελειό
-

Της Πωλίνας Κολοκοτρώνη

Μέλη του οργανωμένου εγκλήματος στη Βουλγαρία φέρονται να είναι ορισμένοι από τους συλληφθέντες στη Χαλκιδική.

Αποφασισμένοι να προκαλέσουν μακελειό στη Χαλκιδική φαίνεται πως ήταν οι Βούλγαροι που συνελήφθησαν. Στόχος τους, όπως εκτιμούν οι ελληνικές αρχές, ήταν ο Βούλγαρος ιδιοκτήτης του beach bar. Την πλήρωσε όμως, ο αφανής μέτοχος του καταστήματος ο 55χρονος που ξυλοκοπήθηκε από την παρέα και στη Βουλγαρία είναι γνωστός, με το ψευδώνυμο "ο Βέλγος". Και αυτός, οπως και ο αρχηγός της παρέας, με το ψευδώνυμο, "ο Ρώσος", φέρονται να έχουν στενούς δεσμούς, με τη μαφία της Βουλγαρίας.

Ο Σλάβι Ανγκέλοφ, ερευνητής δημοσιογράφος από τη Βουλγαρία που έχει η απειληθεί και ξυλοκοπηθεί από την βουλγάρικη μαφία μίλησε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 για τη δράση τους.

Είπε πως "όλοι οι Βούλγαροι που κρατούνται στο επεισόδιο της Χαλκιδικής συνδέονται με το βουλγαρικό οργανωμένο έγκλημα. Στην αστυνομία έχουν καταγραφεί διάφορα βίαια εγκλήματα που σχετίζονται με εκβιασμό και διανομή ναρκωτικών".

Τα τελευταία χρόνια, εκπρόσωποι του βουλγαρικού οργανωμένου εγκλήματος έχουν κάνει επενδύσεις και στη Χαλκιδική και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Αυτά τα ακίνητα λοιπόν αναμφίβολα επενδύονται με κεφάλαια που αποκτήθηκαν από εγκληματικές επιχειρήσεις.

Για τα κυκλώματα μαφίας αναφέρονται και αστυνομικοί που έρχονται αντιμέτωποι μαζί τους. Ο Γιώργος Αρχοντόπουλος, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Χαλκιδικής, δήλωσε πως "μαζί με τους επισκέπτες υπάρχουν και άνθρωποι που πηγαίνουν προς την παραβατική συμπεριφορά κάποιοι με πιο βαριά εγκληματική δράση όταν υπάρχουν περιστατικά με όπλα μαχαίρια και σπρέι πιπεριού ενώ υπάρχουν οικογένειες η επικινδυνότητα είναι πολύ σοβαρή".

Ο άνθρωπος με το ψευδώνυμο, "ο Ρώσος," σύμφωνα με τον βούλγαρικό τύπο, φέρεται να ήταν το πρωτοπαλίκαρο στην εγκληματική οργάνωση "τα σφυριά του Τάκι" , που ανήκει στον βαρώνο της κοκαΐνης, τον οποίο αποκαλούν Escobar της Βουλγαρίας, στη γειτονική χώρα, έχει το ψευδώνυμο Τάκι. Είναι Έλληνας και θεωρείται από τις βουλγαρικές αρχές, ως ο μαέστρος στο συνδικατο του οργανωμένου εγκλήματος και το όνομα του, έχει εμπλακεί στην εξαφάνιση της βασίλισσας των μπιτ κοιν στη Βουλγαρία, γνωστή με το ψευδώνυμο δοκτορ ρούζα.

O Σλαβι Ανγκελοφ υποστήριξε πως "εγιναν πιο διάσημοι πριν από περίπου 10 χρόνια στη Βουλγαρία, καθώς συνδέονται με τη λεγόμενη Συμμορία των σφυριών του Χριστόφορου Αμανατίδη-Τάκη. Πρόκειται για άτομα που, χρησιμοποιώντας βία και σφυριά, άσκησαν έλεγχο στη διακίνηση ναρκωτικών στο δρόμο, τιμώρησαν ανταγωνιστές εμπόρους και οφειλέτες. Όλα τα αστυνομικά τους αρχεία σχετίζονται με βία και περιστατικά παρόμοια με αυτό για το οποίο κρατήθηκαν στη Χαλκιδική".

Ειδήσεις σήμερα:

Αλέν Ντελόν: Οι ερμηνείες και η... αντιδραστικότητα του ιερού τέρατος του κινηματογράφου (εικόνες)

Προϋπολογισμός 2025: Οι βασικές προτεραιότητες

Λέσβος: Θρήνος στη κηδεία του 30χρονου αστυνομικού (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)