Δικαιοσύνη

23 Ιουνίου 2016 18:58

“Εξηγήσεις” Πολάκη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

O αναπληρωτής υπουργός έδωσε κατάθεση για τους ισχυρισμούς του περί «εξαρτημένων δικαστικών» και μελών «παραδικαστικών κυκλωμάτων».

“Εξηγήσεις” Πολάκη στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
-


Ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη. 

Η εισαγγελική έρευνα αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Πολάκηι: «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών - για να το πω κομψά - έχει δεσμεύσεις ή - για να το πω λιγότερο κομψά - είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος». 

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός μετέβη, όπως του παρέχει τη δυνατότητα ο νόμος, στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε σε υποθέσεις που αφορούν το χώρο της  Υγείας και έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά ακόμα δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. 

Ο αντεισαγγελέας θα αξιολογήσει το περιεχόμενο της κατάθεσης προκειμένου να αποφασίσει εάν χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση. Σε αντίθετη περίπτωση θα θέσει τη δικογραφία στο αρχείο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)