Πολιτική

Σήμερα 09:37

Πολάκης - Συρεγγέλα: Η φραστική επίθεση, η συγγνώμη Κασσελάκη και ο διχασμός για τη διαγραφή

Επιμένει στη διαγραφή του Παύλου Πολάκη για την φραστική επίθεση που δέχτηκε η Μαρία Συρεγγέλα. "Μια ειλικρινής συγγνώμη σημαίνει και μια διαγραφή ανθρώπου που φέρνει τοξικότητα στην πολιτική ζωή της χώρας", ειπε μεταξύ άλλων η γραμματέας της ΝΔ.

Πολάκης - Συρεγγέλα: Η φραστική επίθεση, η συγγνώμη Κασσελάκη και ο διχασμός για τη διαγραφή
-

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες, από την φραστική επίθεση του Παύλου Πολάκη στην Μαρία Συρεγγέλα.

Η φράση "να το βουλώσετε" που είπε στον αέρα εκπομπής ο Παύλος Πολάκης στη Μαρία Συρεγγέλα, εχει ερμηνευτεί ως σεξιστική επίθεση και φαίνεται να δίχασε ακόμη περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της ζητά την διαγραφή του Παύλου Πολάκη ξεκαθαρίζοντας πως οποιαδήποτε άλλη κίνηση είναι υποκριτική. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την άλλη, εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας «κάθε προσβλητική συμπεριφορά». Είχε μεσολαβήσει άλλωστε νωρίτερα και απολογητικό τηλεφώνημα του Στέφανου Κασσελάκη στην κ. Συρεγγέλα για το οποίο η ίδια σχολίασε πως «ζήτησε συγγνώμη αλλά αυτή η συγγνώμη δεν ήταν ειλικρινής. Δεν αμφισβητώ ότι ήταν μια σημαντική κίνήση αλλά την ίδια στιγμή τον άδειαζε ο Πολάκης. Τα κόμματα λειτουργούν ενιαία, δεν είναι ο ένας κάνει τον καλό και ο άλλος τον κακό και τι ωραία που περνάμε».

Η Μαρία Συρεγγέλα, είπα ακόμη σε συνέντευξή της που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης πως «όταν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να καταδικάζονται από όλους και αν κάποιος ξεφύγει πρέπει να ζητάει συγγνώμη. Η συγγνώμη δεν ήταν έμπρακτη. Αυτό που είπα στον Κασσελάκη ήταν ότι θα πρέπει ο κ. Πολάκης να διαγραφεί γιατί αν και το έχει ξανακάνει παραμένει κραταιός στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με την γραμματέας της ΝΔ «η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται, πρέπει να υπάρχει κραταιά αξιωματική αντιπολίτευση, να κρίνουμε αλλά πάντα σε ευπρεπή πλαίσια και με στοιχεία γιατί δεν είναι τα πρώτα fake news που επικαλούνται. Αυτό που εκτιμώ ότι έγινε κατανοητό είναι ότι μια ειλικρινής συγγνώμη σημαίνει και μια διαγραφή ανθρώπου που φέρνει τοξικότητα στην πολιτική ζωή της χώρας, ενός ανθρώπου που με τον τραμπουκισμό θέλει να επιβάλλει τις απόψεις του»

Το χρονικό

Ο Παύλος Πολάκης πραγματοποίησε τηλεφωνική παρέμβαση σε εκπομπή με σκοπό, όπως ανέφερε, να καταγγείλει  ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξαιρέσει από τη συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής σε δημόσιες δομές, όσους πολίτες είναι ανασφάλιστοι. Το θέμα είχε καταγγείλει αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Πριν τον κ. Πολάκη, παρέμβαση στην εκπομπή πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έκανε λόγο για ντροπή και αποκάλεσε τον κ. Παναγιωτόπουλο «ψεύτη που παίζει με τον πόνο των ανθρώπων». Μετά την παρέμβαση Γεωργιάδη ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να βγει στον αέρα της εκπομπής για να απαντήσει. Αφού απάντησε στον υπουργό Υγείας, εξαπέλυσε επίθεση και στη Μαρία Συρεγγέλα, που βρισκόταν στο στούντιο της εκπομπής, και τον ρωτούσε να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για την καταγγελία που έκανε.

«Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε», φώναξε σε έξαλλη κατάσταση ο κ. Πολάκης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της κ. Συρεγγέλα. «Να σας πω κύριε Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε! Όταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία», του απάντησε η γραμματέας της ΝΔ. Με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει στο ίδιο ύφος. «Να κόψετε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο και να το βουλώσετε επιτέλους! Άντε μπράβο! Να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή! Γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει»! Στην επαναλαμβάνομενη ερώτηση της γραμματέως της ΝΔ πού υπάρχει αυτή η εγκύκλιος την οποία επικαλείται ο κ. Πολάκης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας απαντούσε ότι «είναι μια γελοιότητα αυτό που ρωτάει η κ. Συρεγγέλα».

Η κόντρα συνεχίστηκε και μετά τη "συγγνώμη" του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, με τον Παύλο Πολάκη να δείχνει αμετανόητος σε ανάρτησή του στα social media.

Η ανάρτηση του κ. Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

Μετά την συγγνώμη του Στέφανου Κασσελάκη, η Μαρία Συρεγγέλα την Τρίτη το μεσημέρι, δήλωσε από την Βουλή, «Η μοναδική ειλικρινής συγνώμη είναι η έμπρακτη συγνώμη, η διαγραφή του κύριου Πολάκη. Δεν θα φοβηθώ κανέναν θρασύδειλο τραμπούκο πολιτικό. Καλώ όλες τις συναδέλφισσές και όλους τους συναδέλφους βουλευτές να καταδικάσουν την επίθεση. Με ενιαία φωνή όλες και όλοι μαζί»!

Πολλά πολιτικά πρόσωπα, στήριξαν την Μαρία Συρεγγέλα στην επίθεση που δέχτηκε, ενώ και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε το θέμα του κ. Πολάκη. Κάποιοι ζήτησαν να συμπεριληφθεί αναφορά αποδοκιμασίας του στην απόφαση του οργάνου, αλλά αυτό απορρίφθηκε, καθώς υπήρξαν μέλη του, τα οποία υπερασπίστηκαν τον Παύλο Πολάκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Πολύ υψηλός σε έξι περιφέρειες την Τετάρτη (χάρτης)

Χιλή: Καβγάς σε γιορτή άφησε πίσω του νεκρούς και τραυματίες

Αγία Μαρίνα: Η νεαρή που ταπείνωσε τον διάβολο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)