Celebrity

Σήμερα 14:19

Σερένα Γουίλιαμς: Ο σύζυγός της, Αλέξις Οχανιάν διεγνώσθη με τη νόσο του Lyme

Σερένα Γουίλιαμς: Ο σύζυγός της, Αλέξις Οχανιάν διεγνώσθη με τη νόσο του Lyme

-

Σε μια ανάρτηση που σόκαρε τους διαδικτυακούς του ακολούθους προέβη ο σύζυγος της Σερένα Γουίλιαμς, Αλέξις Οχανιάν.

Πιο συγκεκριμένα, ο 41χρονος συνιδρυτής του Reddit αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με την νόσο του Lyme, κάτι που ήταν ένα σοκ για εκείνον και την οικογένειά του.

Ο ίδιος με μια σειρά αναρτήσεων στο X/Twitter, εξήγησε ότι οι γιατροί τού είπαν για τη διάγνωση αφού υποβλήθηκε σε πολλαπλές ιατρικές εξετάσεις και ότι όλα δείχνουν πως θα καταφέρει να θεραπευτεί.

"Κάνοντας μια πλήρη σειρά σαρώσεων υγείας, τεστ κ.λπ. και ανακάλυψα ότι έχω νόσο του Lyme. Άγριο. Χωρίς συμπτώματα, ευτυχώς, αλλά θα θεραπευθώ. Η καλή χοληστερόλη είναι πολύ χαμηλή. Η κακή χοληστερόλη είναι εντάξει. Πρέπει να δουλέψω σε αυτό. Στα θετικά: 822 ng/dL συνολικά + 162 ng/dL ελεύθερης τεστοστερόνης. Έχω ένα αγαπημένο πρόσωπο που το είχε πριν από μερικά χρόνια, εμφάνισε πολλά συμπτώματα κ.λπ. και απλώς δεν μπορούσα να το καταλάβω, μέχρι που τον έκαναν τεστ και μετά το βρήκαν (το αντιμετώπισε επίσης με επιτυχία. Περνάω τόσο λίγο χρόνο στην έρημο/βορειοανατολικά και ήταν μια έκπληξη" έγραψε ο Αλέξις Οχανιάν, που πρόσθεσε ότι "θα έπαιρνε μερικά αντιβιοτικά" για να καταπολεμήσει την πάθηση.

Τι είναι η νόσος του Lyme

Η Βορρελίωση ή Νόσος του Lyme [Λάιμ] είναι μια ασθένεια που προκαλείται από το βακτήριο Borrelia burgdorferi. Το βακτήριο αυτό μεταδίδεται μέσω τσιμπήματος από το τσιμπούρι Ixodes ricinus.

Η παρουσίαση της νόσου ποικίλει και μπορεί να περιλαμβάνει συμπτώματα γρίπης στα αρχικά στάδια και έπειτα εκδηλώνεται με μυοσκελετικά, αρθριτικά, νευρολογικά, ψυχιατρικά και καρδιακά συμπτώματα. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η νόσος θεραπεύεται με αντιβιοτικά, ειδικά εάν η θεραπεία ξεκινήσει στα αρχικά στάδια της ασθένειας. Καθυστερημένη θεραπεία συχνά οδηγεί σε «προχωρημένη» βορρελίωση η οποία είναι δύσκολο να θεραπευτεί.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας: afpforum

Oxanian

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)