Πολιτική

Σήμερα 16:30

Πολάκης - Γεωργιάδης: Νέο επεισόδιο με βαριές εκφράσεις στη Βουλή

Σε ποια συζήτηση άρχισαν οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο πολιτικών. Πώς "άναψαν τα αίματα" και πώς αποκλιμακώθηκε η ένταση.

Πολάκης - Γεωργιάδης: Νέο επεισόδιο με βαριές εκφράσεις στη Βουλή
-

Νέο επεισόδιο διαπληκτισμού με υπέρβαση των ορίων κοσμιότητας σημειώθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, μεταξύ των “αιωνίων αντιπάλων” Παύλου Πολάκη και Άδωνι Γεωργιάδη. Η στιχομυθία συνέβη κατά την συζήτηση για την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την περίθαλψη των ανασφάλιστων πολιτών. Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε το λόγο για να επιλύσει μία παρεξήγηση, όπως ανέφερε, η οποία οδήγησε στο εσφαλμένο συμπέρασμα πως βάσει της ΚΥΑ οι ανασφάλιστοι δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν στις δομές του ΕΣΥ. Ο κ. Πολάκης από την πλευρά του υποστήριξε ότι, από την διατύπωση προκύπτει σαφής αποκλεισμός των πολιτών χωρίς περιθώρια παρεξήγησης και απευθύνθηκε προς την Υπουργό Υγείας με τη φράση «μας δουλεύετε». Ακολούθησαν κατηγορίες από τον κ. Πολάκη προς τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής Γιώργο Στύλιο ότι λειτουργεί ως «παιδονόμος», αλλά και η χρήση των εκφράσεων «δειλός» και «ουστ» από τον κ. Γεωργιάδη. Το απόσπασμα από τα σχετικά πρακτικά:

  • Παύλος Πολάκης: Ξαναδιαβάστε κύριε Γεωργιάδη την απόφαση. Μιλούσε για νοσοκομειακή περίθαλψη η ΚΥΑ. Ξαναδιαβάστε τη νομοθετική διάταξη που μιλούσε για εξετάσεις ή συνταγογράφηση.
  • Άδωνις Γεωργιάδης: Καθίστε κάτω. Μη φύγετε!
  • Π. Π.: Μας δουλεύετε!
  • Γιώργος Στύλιος: Δεν έχετε τον λόγο κύριε Πολάκη.
  • Π. Π.: Δεν είστε παιδονόμος κύριε πρόεδρε.
  • Ά. Γ.: Προκαλέσατε και άλλη φορά. Σε μένα δεν μπορείς να κάνεις αυτά που έκανες στην κυρία Συρεγγέλα. Άρα κάτσε εδώ να ακούσεις. Φεύγεις; Βάλτο στα πόδια. Τέτοιος δειλός ήσουν πάντα. Φύγε. Ουστ!
  • Π. Π.: Να ανακαλέσεις. Είπε ουστ!
  • Ά. Γ.: Κάτσε κάτω να ακούσεις.
  • Π. Π.: Το ακούσατε; Είπε ουστ.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγία Μαρίνα: Η νεαρή που ταπείνωσε τον διάβολο

Καύσωνας: Έως 43 βαθμούς η θερμοκρασία - Οδηγίες για ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους

Καστοριά: Αρκούδα “έκοβε βόλτες” μέσα στο Άργος Ορεστικό (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)