Δικαιοσύνη

17 Ιουνίου 2016 13:00

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τον Πολάκη

Σφοδρή αντίδραση των δικαστών στις δηλώσεις του Αν. Υπ. Υγείας. Ζήτησαν παρέμβαση Παυλόπουλου. ΤΙ λέει η Προεδρία. Επίθεση κι απο τα κόμματα.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τον Πολάκη
-

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση και «οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη ήθελε κριθεί αναγκαία», διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, ο οποίος κατηγόρησε το Δικαστικό Σώμα για εμπλοκή του στο θάνατο του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου. Είχε προηγηθεί απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, μέσω της οποίας ζητήθηκε η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη «θεσμική εκτροπή» του Παύλου Πολάκη. 

Ωστόσο, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο, «γιατί κατά το Σύνταγμα δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Πρόεδρου».

Αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη κράτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη. 

Σχόλια για τις δηλώσεις Πολάκη έκαναν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο να ζητεί την παραίτηση του αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, το ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, «σκηνοθετεί μάχες με φανταστικούς εχθρούς» και Το Ποτάμι να ζητεί από τον Υπουργό να καταθέσει στοιχεία, εκτοξεύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση.

Η επιστολή της Ευτέρπης Κουτζαμανη προς τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτριο Δασούλα:

«Σας διαβιβάζουμε φύλλα ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά - έχει δεσμεύσεις ή - για να το πω λιγότερο κομψά - είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος» και παρακαλούμε να ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Επίσης να ενεργήσετε οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη ήθελε κριθεί αναγκαία».

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)