Γενικά

29 Ιουνίου 2017 16:37

Έντονη αντίδραση του ΣτΕ στην ...ποιητική επίθεση Πολάκη

"Φωτιές" άναψε η ανάρτηση του Αν. Υπ. Υγείας στο Facebook. Η απάντηση με... "'καρφιά" από το ΣτΕ και το νέο post του Παύλου Πολάκη.

Έντονη αντίδραση του ΣτΕ στην ...ποιητική επίθεση Πολάκη
-

Σφοδρή επίθεση κατά των Δικαστών εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με μια ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ βάσει της οποίας καταργούνται χιλιάδες πρόστιμα φορολογικών παραβιάσεων. 

Μέσα από το αυτοσχέδιο ποίημα που ανάρτησε στη σελίδα του, ο κ. Πολάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως οι δικαστές προστατεύουν ληστές ενώ τους αποκάλεσε  "προστάτες νταβατζίδων". 

Η ανάρτηση του αναπλ. Υπουργού Υγείας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «κρατικοί λειτουργοί και δημόσια πρόσωπα που ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις επιβάλλεται να έχουν υποτυπώδη, έστω, γνώση των εξελίξεων στον νομικό πολιτισμό, διότι η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες». 

Ωστόσο, η απάντηση από τον κ. Πολάκη προς τους Δικαστές δεν άργησε να έρθει. Σε νέα ανάρτησή του στο Facebook γράφει χαρακτηριστικά:

Παύλος Πολάκης - facebook - δικαστές

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣτΕ

Με αφορμή τα σχόλια που διατυπώθηκαν σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στην παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρων και άλλων οικονομικών βαρών (και όχι στην επιβολή ποινικών κυρώσεων), ορισμένα από τα οποία, μάλιστα, έλαβαν και έμμετρη μορφή, η Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς διάθεση απολογίας, θέλει να διευκρινίσει τα εξής:            

Το Δικαστήριο, συνεπές προς την προγενέστερη νομολογία του και ομοφώνως, ακολούθησε τις γενικές αρχές και τους κανόνες, οι οποίοι ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα αυτό και αποτυπώνονται στη νομολογία τόσο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Οι αρχές αυτές αποτελούν δικαιοκρατικές εγγυήσεις, που ισχύουν σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, και αφορούν όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες.

Κρατικοί λειτουργοί και δημόσια πρόσωπα που ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις επιβάλλεται να έχουν υποτυπώδη, έστω, γνώση των εξελίξεων στον νομικό πολιτισμό, διότι η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες.   

Η πρώτη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook που άναψε "φωτιές":

Π. Πολάκης - δικαστές - ανάρτηση - facebook

«H κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη ότι δεν μπορεί να χειραγωγήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να εκδίδει μόνον αρεστές και κατά παραγγελία της αποφάσεις, ανέσυρε τη γνωστή και τόσο προβλέψιμη πλέον τακτική της, και με τα αήθη σχόλια δίκην στιχουργού από λαγό - υπουργό της σε βάρος των δικαστών επιδιώκει να προκαλέσει θεσμική βλάβη, υπονομεύοντας τους δικαστές στα μάτια των πολιτών άρα και τη Δικαιοσύνη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του το Ποτάμι.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)