Ευρωπαϊκή Ενωση

24 Ιουνίου 2014 17:00

Ευρωβουλή: Δεν σχηματίζουν πολιτική ομάδα οι ακροδεξιοί

Απέτυχαν να σχηματίσουν πολιτική ομάδα τα ακροδεξιά κόμματα του Χέερτ Βίλντερς, από την Ολλανδία, και της Μαρίν Λεπέν, από τη Γαλλία.

-


Την αποτυχία σχηματισμού πολιτικής ομάδας, αναγνωρισμένης από τον κανονισμό της ευρωβουλής, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού ολλανδικού Κόμματος της Ελευθερίας Χέερτ Βίλντερς, όπως γράφει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος EurActiv.

Ως εκ τούτου τα ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα θα στερηθούν της επιπλέον χρηματοδότησης, στελέχωσης, καθώς και χρόνου παρέμβασης στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου.

Στη δήλωσή του ο Βίλντερς υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το πολωνικό δεξιό κόμμα, το οποίο έχει κατηγορηθεί για αντισημιτισμό και μισογυνισμό, αλλά εξέφρασε την ελπίδα πως σχηματίσει πολιτική ομάδα αργότερα μέσα στο 2014.

 «Το Κόμμα της Ελευθερίας θέλει να σχηματίσει πολιτική ομάδα, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα», ανέφερε υποσχόμενος ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με άλλους ομοϊδεάτες του από την Αυστρία, το Βέλγιο και την Ιταλία, καθώς και με το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν.

Η αντίπαλη ομάδα των ευρωσκεπτικιστών, στην οποία περιλαμβάνονται το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου υπό τον Νάιτζελ Φάρατζ και το ιταλικό Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο,  συγκέντρωσε την περασμένη εβδομάδα τον απαραίτητο αριθμό ευρωβουλευτών από επτά διαφορετικά κράτη, μετά από την προσχώρηση ενός ευρωβουλευτή από το γαλλικό Εθνικό Μέτωπο.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)