Πολιτική

Χθες 15:01 Τελευταία ενημέρωση : Χθες 20:02

Μητσοτάκης - Μπελέρης: Μήνυμα για μειονότητα και Ράμα από την συνάντηση στο Μαξίμου

Κατά την συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε με δηκτικό τρόπο στο δικαστική περιπέτεια του Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος έριξε νέους μύδρους για το κράτος δικαίου στην Αλβανία.

Μητσοτάκης - Μπελέρης: Μήνυμα για μειονότητα και Ράμα από την συνάντηση στο Μαξίμου
-

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον εκλεγμένο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φρέντη Μπελέρη, λίγη ώρα μετά την άφιξη του στην Αθήνα, στο πλαίσιο πενθήμερης άδειας από τις αλβανικές φυλακές για να ορκιστεί στο Στρασβούργο.

Κατά την έναρξη της συνάντησής τους είχαν τον παρακάτω διάλογο:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχω πολλούς λόγους, αγαπητέ μου Φρέντη, να χαίρομαι που σε υποδέχομαι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρώτον, να σε συγχαρώ για την εκλογή σου ως Έλληνα ευρωβουλευτή πια, στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, με τη Νέα Δημοκρατία. Είμαι σίγουρος ότι θα επιτελέσεις στο ακέραιο τα καθήκοντά σου.

Εγώ να σου πω πόσο χαίρομαι που αυτή η μεγάλη περιπέτεια φαίνεται να πλησιάζει προς το τέλος της. Έγινε το αυτονόητο, πήρες την άδεια προκειμένου να μπορέσεις να ασκήσεις τα καθήκοντά σου και να ορκιστείς. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα είσαι και οριστικά εκτός φυλακής, να κλείσει πια αυτό το επώδυνο κεφάλαιο για όλους μας, για να προχωρήσουμε, να κοιτάξουμε μπροστά.

Φρέντη Μπελέρης: Πρόεδρε, να σας ευχαριστήσω και από κοντά που όλο αυτόν τον καιρό με στηρίξατε. Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου δώσατε βάζοντάς με στο ευρωψηφοδέλτιο. Θεωρώ ότι δεν είναι αυτονόητο για τη χώρα όπου ζούμε το κράτος δικαίου, το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Θέλω να βοηθήσω σε αυτά. Να βοηθήσω και την Ελληνική Εθνική Μειονότητα να σταθεί στις πατρογονικές εστίες, αλλά και το κράτος αυτό να πλησιάσει και να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτό θέλουμε κι εμείς και να ξέρεις -εξάλλου, νομίζω το έχω αποδείξει έμπρακτα αυτό- ότι στέκομαι δίπλα στον λαό της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Έχουμε κάθε λόγο και εμείς να θέλουμε μία Αλβανία η οποία κάνει πρόοδο στα ζητήματα αυτά, η οποία έρχεται πιο κοντά στην Ευρώπη, τηρώντας όμως απαρέγκλιτα τις ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις. Αυτός νομίζω ότι είναι ένας κοινός στόχος για τον οποίο όλοι θέλουμε να εργαστούμε.

Μητσοτάκης - Μπελέρης

Μητσοτάκης - Μπελέρης

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Φρέντη Μπελέρη προσγειώθηκε στην Αθήνα γύρω στις 12:30. Είχαν περάσει λίγες ώρες από την έξοδο του Φρ. Μπελέρη από την φυλακή, στο πλαίσιο της πενθήμερης άδειας που έλαβε από τις αλβανικές Αρχές, προκειμένου να ορκιστεί ευρωβουλευτής στο Στρασβούργο.

Στο αεροδρόμιο υποδέχθηκαν τον Φρέντη Μπελέρη, ομογενείς που ζουν ή έχουν συγγενείς στην Βόρεια Ήπειρο, ο γιός του, καθώς και οι Σταύρος Παπασταύρου και Άγγελος Συρίγος.

Στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων, δήλωσε «συγκινημένος που αγκαλιάζω τους δικους μου ανθρώπους» και υπερήφανος που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μπελέρης - Παπασταύρου

Μπελέρης - Παπασταύρου - Συρίγος

Ο Φρέντης Μπελέρης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την συμπερίληψη του στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «απέδειξε ότι είναι ο ηγέτης όλου του Ελληνισμού και προστατεύει τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται».

«Η περιπέτεια μου φθάνει προς το τέλος, αλλά ο αγώνας για δημοκρατία, κράτος δικαίου και ελεθυθερίες των πολιτών συνεχίζεται», δήλωσε βουρκωμένος ο Φρέντης Μπελέρης.

Επεσήμανε τέλος ότι «δεν υποστηρίζω εγώ ότι είμαι αθώος, το λενε τωρα πια και οι Αλβανοί. Μου δίνει δύναμη και κουράγιο η οικογένεια μου και η στήριξη των Ελλήνων. Στους συμπατριώτες στέλνω μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι, τα αιτήματα τους είναι δίκαια και κάποτε θα δικαιωθούν»


 

Ειδήσεις σήμερα:

Θερμοπληξία: Νεκρός 23χρονος με νοητική υστέρηση - Τον ξέχασαν οι γονείς του στο αυτοκίνητο

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Μέχρι 43 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Βιασμός - Ρόδος: 35χρονη ασέλγησε σε 20χρονη στις τουαλέτες μπαρ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)