Υγεία

Σήμερα 09:38

Διεισδυτικός στρεπτόκοκκος: Δύο θάνατοι στην Ηλεία

Ανατροπή των δεδομένων για τον θάνατο 48χρονου από τσίμπημα αράχνης. Νέο κρούσμα στρεπτόκοκκου στην ευρύτερη περιοχή.

Διεισδυτικός στρεπτόκοκκος: Δύο θάνατοι στην Ηλεία
-

Οι εκτιμήσεις για το τι οδήγησε στο θάνατο τον 48χρονο που έκανε διακοπές στο Κατάκολο της Ηλείας, και τσιμπήθηκε από αράχνη, στην οποία αρχικά αποδόθηκε ο θάνατός του, φαίνεται πως κρύβουν μια πιο σοβαρή κατάσταση που έχει μπει στο μικροσκόπιο του ΕΟΔΥ. Ο 48χρονος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, έχασε τη ζωή του από διειδυτικό στρεπτόκοκκο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ilialive.gr ο 48χρονος δεν είναι το μόνο θύμα του διεισδυτικού στρεπτόκοκκου στην Ηλεία.

Ένας ακόμα άνδρας από την Ηγουμενίτσα που έκανε τις διακοπές του στην Αρχαία Ολυμπία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και κατέληξε και αυτός από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο.

Όμως με βάση τις ίδιες πηγές και ένα τρίτο κρούσμα διεισδυτικού στρεπτόκοκκου προερχόμενο από την Ηλεία, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατασταση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο να ελεγχθεί από τον ΕΟΔΥ η κατάσταση με τα τρία κρούσματα και κλιμάκιο έχει επισκεφθεί ήδη το νοσοκομείο του Πύργου.

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΟΥ - Χολέρα: “Ανησυχία” για την έλλειψη εμβολίων

Κρήτη: Τουρίστας έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

Καματερό: Πυροβολισμοί έξω από σουβλατζίδικο

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)