Υγεία

22 Ιουλίου 2024 13:52 Τελευταία ενημέρωση : 22 Ιουλίου 2024 20:42

Έβρος: Τα νεότερα για την υγεία του συνοριοφύλακα που τραυματίστηκε από πυροβολισμούς

Σημειώνεται πως ο 56χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου διακομίσθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου αμέσως μετά τον τραυματισμό του από πυρά που προήλθαν από την τουρκική πλευρά

Έβρος: Τα νεότερα για την υγεία του συνοριοφύλακα που τραυματίστηκε από πυροβολισμούς
-

Έχοντας παρέλθει το πρώτο 24ωρο από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο τραυματισμένος από πυροβολισμό συνοριοφύλακας στον Έβρο φέρεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η μετεγχειρητική του κατάσταση εξελίσσεται ομαλά.

Μάλιστα, βγήκε από την Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και πλέον νοσηλεύεται σε απλή κλινική.

Σημειώνεται πως ο 56χρονος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου διακομίσθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου αμέσως μετά τον τραυματισμό του από πυρά που προήλθαν από το τουρκικό έδαφος, ενώ περιπολούσε σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από τη γείτονα στη χώρα μας.

Ο συνοριοφύλακας χειρουργήθηκε εσπευσμένα το βράδυ του Σάββατου (20/7) με επιτυχία, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να τονίζουν ότι ευτυχώς η σφαίρα δεν βρήκε ζωτικά όργανα, για ελάχιστα χιλιοστά.


Από τους πιο έμπειρους του σώματος ο συνοριοφύλακας που πυροβολήθηκε

Ο 56χρονος συνοριοφύλακας περιπολούσε με τρεις ακόμα συναδέλφους του όταν ξαφνικά δέχθηκαν πυροβολισμούς, από αγνώστους από την τουρκική πλευρά των συνόρων. Οι συνάδελφοι του δεν έχασαν την ψυχραιμία τους. Έβαλαν τον 56χρονο στο αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Η ΕΛΑΣ εξετάζει ως πιθανότερο σενάριο ο δράστης να ήταν διακινητής, ο οποίος πυροβόλησε στην προσπάθειά του να προωθήσει τους μετανάστες προς την ελληνική πλευρά, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και άλλα ενδεχόμενα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το περιστατικό ανέφερε:

«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά. Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών. Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

Ειδήσεις σήμερα:

Κυπριακό - Γεραπετρίτης: Η τουρκική πλευρά ακολουθεί πιο ακραία γραμμή

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ετοιμάζει την “επίθεση” του κατά της Χάρις

“Τ' Αϊ Λιός γυρίζει ο καιρός αλλιώς”… και φέτος

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)