Παράξενα

23 Ιουλίου 2024 11:39

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε γυναίκα μέσα στο σπίτι της - Την πυροβόλησε στο κεφάλι (βίντεο ντοκουμέντο)

Αντιδράσεις αναφορικά με την στάση του και την απόφαση να πυροβολήσει το θύμα, εγείρονται μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο από την κάμερα που έφερε στο σώμα του ο αστυνομικός.

ΗΠΑ: Αστυνομικός σκότωσε γυναίκα μέσα στο σπίτι της - Την πυροβόλησε στο κεφάλι (βίντεο ντοκουμέντο)
-

Ακόμη μία δολοφονία με δράστη λευκό αστυνομικό και θύμα μια αφροαμερικανή σημειώθηκε στις ΗΠΑ και έχει προκαλέσει οργή στην κοινή γνώμη.

Οι αρχές του Ιλινόι έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που αστυνομικοί πυροβόλησαν στο κεφάλι και σκότωσαν την 36χρονη Σόνια Μάσεϊ.

Στο βίντεο, που προέρχεται από την κάμερα που έφερε στη στολή του ο Σον Γκρέισον, έχει καταγραφεί η στιγμή που αστυνομικοί μπαίνουν στο σπίτι της Μάσεϊ, μετά από κλήση που έκανε η ίδια στις Αρχές φοβούμενη ότι κάποιος είχε παραβιάσει το σπίτι της.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από όσα συνέβησαν το πρωί της 6ης Ιουλίου ο αστυνομικός Σον Γκρέισον τελικά πυροβόλησε στο πρόσωπο την 36χρονη μαύρη γυναίκα, η οποία σύφωνα με την κόρη της έπασχε από σχιζοφρένεια, όταν όπως ισχυρίζεται φοβήθηκε ότι θα του πετάξει βραστό νερό στο πρόσωπο.

Ιλινόι - Αστυνομικός - πυροβολισμός

Σύμφωνα με όσα έχει καταγράψει η κάμερα ασφαλείας, ενώ συνομιλούν, ο Γκρέισον εντόπισε ότι στα μάτια της κουζίνας ήταν μια κατσαρόλα με βραστό νερό και γι’ αυτό κάλεσε την 36χρονη να το βγάλει από εκεί για να μην προκαλέσει κάποια φωτιά.

Στο σημείο εκείνο η Μάσεϊ ακούγεται να ρωτάει τους αστυνομικούς γιατί απομακρύνθηκαν από την ίδια λέγοντας τους «πού πάτε;».

«Μακριά από το βραστό νερό» απάντησε ο Γκρέισον γελώντας με την γυναίκα να του λέει «μακριά από το βραστό νερό; Ω, θα στο πετάξω στο όνομα του Ιησού».

Στο άκουσμα των λέξεων αυτών ο Γκρέισον που είχε το όπλο στο χέρι του πλησίασε την Μάσεϊ, η οποία είχε ήδη γονατίσει με τα χέρια ψηλά.

Ιλινόι - Αστυνομικός - πυροβολισμός

«Καλύτερα να μην το κάνεις αυτό. Σου ορκίζομαι ότι θα σε πυροβολήσω στο γαμ….νο πρόσωπό σου» φώναξε ο Γκρέισον με την Μάσεϊ να ψελλίζει «συγγνώμη, συγγνώμη» και τον αστυνομικό να πυροβολεί τρεις φορές με τη μία σφαίρα, όπως σημειώνει ο Guardian, να πετυχαίνει την 36χρονη κάτω από το μάτι και να βγαίνει από το πίσω μέρος του αυχένα της.

Μετά από όσα συνέβησαν, ο Γκρέισον συνελήφθη, κατηγορείται για ανθρωποκτονία α΄ βαθμού και κρατείται χωρίς εγγύηση μέχρι να ξεκινήσει η δίκη του.

«Η Σόνια ήταν μια αγαπημένη μητέρα, φίλη, κόρη και νεαρή μαύρη γυναίκα που θα έπρεπε να είναι ζωντανή σήμερα» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Όταν όλοι μας καλούμε σε βοήθεια, όλοι εμείς οι Αμερικανοί ανεξαρτήτως του ποιοι είμαστε και πού ζούμε, θα πρέπει να το κάνουμε χωρίς να φοβόμαστε για τις ζωές μας. Ο θάνατος της Σόνια από τα χέρια Αμερικανού μας θυμίζει ότι πολύ συχνά οι μαύροι Αμερικανοί φοβούνται για την ασφάλειά τους με τρόπο που δεν ισχύει για όλους εμάς τους υπόλοιπους. Η οικογένειά της απαιτεί δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο Μπάιντεν στη δήλωσή του.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο δολοφόνος του Απαρχάιντ: Ο άνδρας με τα γένια που "εξαφάνιζε ανθρώπους τα βράδια" (εικόνες)

Κάσος: Πέντε τουρκικά πολεμικά “στήνουν” σκηνικό έντασης στην περιοχή

Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται η 3η δόση

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)