Κόσμος

22 Ιουλίου 2024 17:10

Κροατία: Πολύνεκρη ένοπλη επίθεση σε οίκο ευγηρίας (εικόνες)

Πώς και πότε ο άνδρας εισέβαλε στο ίδρυμα και άνοιξε πυρ αδιακρίτως σκοτώνοντας αρκετούς παρόντες. Ποια η σχέση του με την διοίκηση. Τι ανακοίνωσαν οι Αρχές για την σύλληψή του.

Κροατία: Πολύνεκρη ένοπλη επίθεση σε οίκο ευγηρίας (εικόνες)
-

Πανικός επικράτησε σε οίκο ευγηρίας της Κροατίας αργά το πρωί της Δευτέρας, καθώς ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας έξι ανθρώπους, ανέφερε η Κροατική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (HRT). Οι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επί τόπου και ο έκτος που τραυματίστηκε σοβαρά, κατέληξε αργότερα στο νοσοκομείο.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα, ένας άνδρας μπήκε σε γηροκομείο και άρχισε να πυροβολεί. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου, κάποιοι άλλοι λαμβάνουν ιατρική βοήθεια», ανέφερε το εθνικό τηλεοπτικό κανάλι της χώρας για το περιστατικό που σημειώθηκε στην πόλη Νταρουβάρ, περίπου 130 χιλιόμετρα ανατολικά του Ζάγκρεμπ, ενώ άλλα έξι άτομα έχουν τραυματιστεί, με τα τρία να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κροατία - Γηροκομείο

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης μετά την πράξη του, κατευθύνθηκε σε ένα κοντινό εστιατόριο όπου και συνελήφθη, με το υπουργείο Εσωτερικών της Κροατίας να μην έχει εκδώσει ακόμα επίσημη ανακοίνωση.

Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν πως ο δράστης  είναι ένας απόστρατος της στρατονομίας, η μητέρα του οποίου φέρεται να ήταν η συνεταίρος στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας.

Σε δηλώσεις που έκανε για την τραγωδία στο ίδρυμα, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς ανέφερε πως «είμαστε συγκλονισμένοι από τη δολοφονία πέντε ανθρώπων στο γηροκομείο στο Νταρουβάρ. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και ελπίζουμε στην ανάρρωση των τραυματιών. Αναμένω από τις αρμόδιες αρχές να εξακριβώσουν όλες τις συνθήκες του φρικτού εγκλήματος».

Κροατία - Γηροκομείο

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο - Εθνική Οδός: Νεκρός σε σύγκρουση φορτηγών

Europa League - Παναθηναϊκός: Ο αντίπαλός του στον Γ' προκριματικό γύρο

Ουγγαρία: Κακοποίηση παιδιού σε κατασκήνωση (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)