Καιρός

Σήμερα 23:19

Κακοκαιρία: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Τρίτη

Που αναμένονται τα εντονότερα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, για την Τρίτη προβλέπονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Μακεδονία και στην Θράκη, πιθανόν και στην Θεσσαλία. Στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Στο Αιγαίο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα νότια δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 30 με 32 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ και το απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές. Βελτίωση αργά το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου και στη Θράκη έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα νότια δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές κι απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα νότια δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και βαθμαία στα Δωδεκάνησα δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Τετάρτη

Αίθριος καιρός αναμένεται την Τετάρτη στις περισσότερες περιοχές με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην ανατολική Μακεδονία και κατά τόπους στο Αιγαίο, όπου πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες, νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στην Κρήτη όπου και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, στην περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες σε όλη τη χώρα. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στη νησιωτική χώρα τους 27 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Ο Κασσελάκης, το Μαξίμου, ο περιφερόμενος influencer και τα “παραμύθια με δράκους”

ΑΑΔΕ: 490 λουκέτα και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ

 Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση με σφοδρές καταιγίδες και κεραυνούς

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)