ΤΣΙΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΣΙΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

16 Ιουλίου 2024 10:58

Ο Μπάιντεν, ο βασιλιάς Ληρ και ο “Bidenworld”

O Θανάσης Τσίτσας, ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει για την προεκλογική κούρσα στις ΗΠΑ και όσα συμβαίνουν στο “μυαλό” του Τζο Μπάιντεν.

-

«Υπάρχουν δύο τρόποι να εξαπατηθείς. Ο ένας είναι να πιστεύεις αυτό που δεν είναι αληθινό. Ο άλλος είναι να αρνείσαι να πιστέψεις αυτό που είναι αληθινό. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζονται δύο για ειπωθεί η αλήθεια. Ένας για να τη λέει και ένας άλλος για να την ακούει».

Ο Βασιλιάς Ληρ εγκατέλειψε την εξουσία πολύ νωρίς. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα την εγκαταλείψει πολύ αργά.

Και αυτή είναι η τραγωδία του Τζο Μπάιντεν.

Σε αντίθεση με τον Τζο Μπάιντεν, ο Ληρ, είχε έναν πιστό άρχοντα που ήταν πρόθυμος να του πει την αλήθεια. Όταν ο ηλικιωμένος βασιλιάς αποκληρωσε την καλή του κόρη και μοίρασε το βασίλειο ανάμεσα στις κακομαθημένες κόρες του, ο κόμης του Κεντ προσπάθησε να πει στον Ληρ ότι τα καταστρέφει όλα:

«Τι θα έκανες, γέροντα; Νομίζεις ότι το καθήκον θα φοβηθείς να μιλήσεις, όταν η εξουσία στην κολακεία υποκλίνεται;» Ο Ληρ, παρασυρόμενος από τη συκοφαντία των κακών θυγατέρων του, ουρλιάζει στον Κεντ, «Φύγε από τα μάτια μου!»

Ο Κεντ προτρέπει τον βασιλιά «να δει καλύτερα».

Μερικά μάτια βγαίνουν στο «Ληρ», αλλά το έργο είναι πραγματικά ένα μάθημα για την εσωτερική τύφλωση, τον τρόπο με τον οποίο η δύναμη μπορεί να αποκλείσει την ικανότητα να βλέπεις τον εαυτό σου,τους άλλους και τον κόσμο. Η έλλειψη αυτογνωσίας σε έναν ηγέτη μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή.

Και εκεί βρισκόμαστε με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Ο λόγος ύπαρξής του, στα 81 του, σταματά στον Ντόναλντ Τραμπ, έναν απατεώνα που θα γίνει ακόμα πιο αδιόρθωτος με τις εξωφρενικές αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Αλλά ο ισχυρισμός του Μπάιντεν ότι μόνο αυτός μπορεί να νικήσει τον Τραμπ δεν ήταν ποτέ αληθινός. Και τώρα έχει χάσει κάποιο ηθικό επίπεδο επειδή έκρυψε τα στοιχεία της γνωστικής επιδείνωσης.

Αυτός, η σύζυγός του, η αντιπρόεδρός του και οι συνεργατες του εργάστηκαν σκληρά για να επινοήσουν έναν αντικατοπτρισμό, όπου όλα είναι καλά στον “Bidenworld”.

Αυτός ο αντικατοπτρισμός εξαφανίστηκε στο ντιμπέιτ.

Δεν ξέρουμε τώρα ποιος κυβερνά τη χώρα. Ξέρουμε μόνο ποιος δεν πρέπει να είναι - ο πρόεδρος και ο πρώην πρόεδρος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποφεύγει να δει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και να αφουγκραστεί την μόνη ΑΛΗΘΕΙΑ.

Οι άνθρωποι γενικά αναγνωρίζουν ένα γεγονός σαν αλήθεια μόνο όταν το γεγονός συμφωνεί μ’ αυτά που ήδη πιστεύουν.

Όπως είπε και ο Φερνάντο Πεσσόα «δεν είχα προορισμό την πραγματικότητα, όμως ήρθε και με βρήκε η ζωή».

 

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)