EveryDay Life

13 Ιουλίου 2014 19:55

Πάπας εναντίον Πάπα στον τελικό του Μουντιάλ

Ο νυν εναντίον του επίτιμου με φόντο τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

-

Με κομμένη την ανάσα, δισεκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι θα παρακολουθήσουν την τιτανομαχία μεταξύ Αργεντινής και Γερμανίας στο θρυλικό Μαρακανά.

Δύο υπερδυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα μονομαχήσουν σε μία αναμέτρηση ή οποία φθάνει ξεπερνά τα όρια του αθλητισμού και φθάνει μέχρι… τα άδυτα του Βατικανού.

Η πατρίδα του Πάπα Φραγκίσκου αντιμετωπίζει εκείνη του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου. Μία ασυνήθιστη κόντρα, που δεν έχει προηγούμενο.

Στα social media τα σχόλια δίνουν και παίρνουν:

«Ντέρμπι στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου... Αναταραχή στον Παράδεισο...», με τους δύο ποντίφικες στα χρώματα των εθνικών ομάδων.

 

- Πάπας Φραγκίσκος: «Την Κυριακή σπίτι σου ή σπίτι μου;»
- Πάπας Βενέδικτος: «Να το δούμε σε γιγαντοοθόνη στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου;»

... Ας αρχίσουν οι προσευχές!

 

Το σίγουρο είναι πως οι δύο ποντίφικες δε θα παρακολουθήσουν μαζί τον τελικό του Μουντιάλ στο Βατικανό. Εξάλλου ο Βενέδικτος δεν είναι λάτρης του ποδοσφαίρου, σε αντίθεση με τον Πάπα Φραγκίσκο. Εκπρόσωπος του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δήλωσε πάντως ότι ο τελικός του Μουντιάλ είναι αργά για να τον παρακολουθήσει ο Πάπας Φραγκίσκος.

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)