Κοινωνία

10 Σεπτεμβρίου 2024 15:52

“Atena” - Σχολεία: Αναβολή στον αγιασμό, λόγω κακοκαιρίας

Δείτε σε ποια σχολεία της χώρας δεν θα γίνει ο αγιασμός την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου, λόγω του κύματος κακοκαιρίας. Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στις εν λόγω περιοχές.

“Atena” - Σχολεία: Αναβολή στον αγιασμό, λόγω κακοκαιρίας
-

Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων λόγω της κακοκαιρίας “Atena” και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένονται, αποφάσισε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Έτσι, ο αυριανός αγιασμός σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας, όλων των βαθμίδων θα πραγματοποιηθεί την επόμενη μέρα, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024.

Η ανακοίνωση αναφέρει «Έχοντας υπόψη το επικαιροποιημένο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για την Περιφέρεια ΑΜΘ, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

για αύριο Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων κατά μια ημέρα, σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι προγραμματισμένοι αγιασμοί μεταφέρονται για την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024» 

Πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη

Σύμφωνα με τo έκτακτο δελτίο της ΕΜΥγια την Τετάρτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία και έως τις απογευματινές ώρες στη Θράκη και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Θράκη και στα νησιά του βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Αγ. Ευστράτιος και Λήμνος) προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα. Αναλυτικότερα, μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, στην κεντρική και στην ανατολική Μακεδονία και έως τις απογευματινές ώρες στη Θράκη και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά κυρίως ηπειρωτικά όπου θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο ανατολικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες στη Θράκη προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα. Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός αναμένεται άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτκά. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ήπειρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες προβλέπεται στα βορειότερα νησιά να είναι ιδιαιτέρως έντονα. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη

Στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες κατά τόπους νεφώσεις, από το μεσημέρι όμως στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Αυξήσεις αποδοχών - Μειώσεις φόρων: 14 απαντήσεις για δικαιούχους, κριτήρια και μέτρα

ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Οι επόμενες κινήσεις και τα διλήμματα

Οικονομία και κοινωνία... μεγέθη αλληλένδετα

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)