Κλίμα

09 Σεπτεμβρίου 2024 21:44

Κακοκαιρία “Atena”: Προειδοποίηση του 112 και σε Θεσσαλία και Μακεδονία

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά τις μετεωρολογικές ρποβλέψεις συνιστά στους κατοίκους και αυτών των περιοχών, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Κακοκαιρία “Atena”: Προειδοποίηση του 112 και σε Θεσσαλία και Μακεδονία
-

Μετά την Πελοπόννησο και την Δυτική Ελλάδα, ήχησε και στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων και επισκεπτών Λάρισας, Μαγνησίας και κάποιων περιοχών της Μακεδονίας, μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένονται λόγω της κακοκαιρίας «Atena».

«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας από τις πρωινές έως τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 10/09/2024. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Όπως είναι γνωστό, νωρίτερα είχε πραγματοποιηθει σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την πρετοιμασία των αρχών εν όψει της κακοκαιρίας. Στη μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκονται τα σώματα ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων τυχόν πλημμυρικών φαινομένων από την κακοκαιρία ATENA.

Όπως επιβεβαιώθηκε στη συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, στις περιοχές που αναμένεται να πλήξει το φαινόμενο το Πυροσβεστικό Σώμα θα υπάρχει διασπορά δυνάμεων της ΕΜΑΚ με λέμβους σε περίπτωση ανάγκης απεγκλωβισμών πολιτών από τα νερά, ενώ σε εγρήγορση θα είναι και οι κατά τόπους πυροσβεστικές υπηρεσίες για αντλήσεις υδάτωνΣε ετοιμότητα και οι Ένοπλες Δυνάμεις με διασπορά λεμβών και μηχανημάτων έργου με στόχο την άμεση επέμβαση εφόσον χρειαστεί. Η Ελληνική Αστυνομία θα είναι σε επιφυλακή για την παροχή βοήθειας, αλλά και σε ό,τι αφορά τις ενδεδειγμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως επίσης και οι παραχωρησιούχοι των αυτοκινητοδρόμων. Σε ετοιμότητα θα είναι και τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος για κάθε αναγκαία συνδρομή.

Σε ποιες περιοχές θα "χτυπήσουν" τα φαινόμενα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  1. Από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα έως τις πρωινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) προβλέπεται να είναι ιδιαίτερα έντονα.
  2. Από τα ξημερώματα της Τρίτης (10-9-2024) μέχρι αργά το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.
  3. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-09-24) μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (11-09-24) στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τις Σποράδες.
  4. Από το βράδυ της Τρίτης (10-09-24) έως τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (11-09-24) στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Ειδήσεις σήμερα:

Παιδιά: Μπανάνες, γιαούρτι και βρώμη αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης Διαβήτη

Παλαιό Φάληρο - Απόπειρα γυναικοκτονίας: Νόμιζε ότι την σκότωσε και κάλεσε την Αστυνομία, αλλά...

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Τα μέτρα, η ακρίβεια και οι νέες τεχνολογίες (βίντεο)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)