Τεχνολογία

02 Αυγούστου 2024 09:52

H Τουρκία “έκλεισε” το Instagram λόγω… Χανίγια

Αποκλείστηκε η πρόσβαση στο Instagram στην Τουρκία. Τι πυροδότησε την απαγόρευση.

H Τουρκία “έκλεισε” το Instagram λόγω… Χανίγια
-

Η Αρχή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών τη Τουρκίας (BTK) απέκλεισε την πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Instagram με εκατομμύρια χρήστες στη χώρα. Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου, ο αποκλεισμός στην πρόσβαση ξεκίνησε έπειτα από διαμαρτυρία του διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν ότι το Ίσταγκραμ μπλόκαρε τις αναρτήσεις του για τον ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια που δολοφονήθηκε στο Ιράν.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Φαχρετίν Αλτούν στις 31 Ιουλίου δημοσίευσε ένα συλλυπητήριο μήνυμα για τη δολοφονία Χανίγιε στην πλατφόρμα Χ επισημαίνοντας ωστόσο ότι το Instagram απέκλεισε την πρόσβαση στην ίδια ανάρτηση του. «Το καταδικάζω έντονα. Αυτή είναι μια πολύ σαφής και ξεκάθαρη απόπειρα λογοκρισίας», αναφέρει στο Χ ο Φαχρετίν Αλτούν.

Μετά από αυτήν την ανάρτηση του Διευθυντή Επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας Αλτούν, η πρόσβαση στο Instagram αποκλείστηκε από την BTK στις 2 Αυγούστου.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ωστόσο αναφέρουν ότι επισήμως ακόμη δεν έχει δοθεί καμιά εξήγηση σχετικά με το γιατί έγινε ο αποκλεισμός πρόσβασης και πόσο θα διαρκέσει.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της 7ης ημέρας

Εορτολόγιο - 2 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ισραήλ: Ο δημοσιογράφος του Al Jazeera που “εξαλείψαμε” ήταν τρομοκράτης

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)