Κοινωνία

Σήμερα 16:31

Τουρκικό ΥΕΘΑ: Η συνεργασία ΗΠΑ - Κύπρου υπονομεύει τους Τουρκοκύπριους

Τι ανέφερε το τουκρικο΄ΥΕΘΑ για την αμεροληψία των Ηνωμένων Πολιτειών προς τις δύο πλευρές και τι πρότεινε για την επίλυση του προβλήματος της διχοτόμησης.

Τουρκικό ΥΕΘΑ: Η συνεργασία ΗΠΑ - Κύπρου υπονομεύει τους Τουρκοκύπριους
-

Και το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταδικάζει τη συμφωνία του Οδικού Χάρτη Αμυντικής Συνεργασίας  μεταξύ των ΗΠΑ και της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για μια βιώσιμη λύση στο νησί είναι εφικτός μέσα από μια σχέση συνεργασίας βασισμένη στην “κυριαρχική ισότητα και στο ισότιμο διεθνές καθεστώς”.

Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΕΘΑ αναφέρει: «Καταδικάζουμε έντονα τη συμφωνία του “Οδικού Χάρτη Αμυντικής Συνεργασίας” μεταξύ των ΗΠΑ και της 'ελληνοκυπριακής διοίκησης. Όπως δήλωσε και το Υπουργείο Εξωτερικών μας, αυτά τα βήματα κατά της ασφάλειας της Τουρκοκυπριακής πλευράς υπονομεύουν την ουδέτερη στάση των ΗΠΑ απέναντι στο νησί της Κύπρου. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να αναθεωρηθεί η προσέγγιση που αγνοεί την “ΤΔΒΚ” και βλέπει την “ελληνοκυπριακή διοίκηση” ως τον μοναδικό εκπρόσωπο του νησιού. Επιπλέον περιμένουμε από τις ΗΠΑ, που μιλούν σε κάθε ευκαιρία για δίκαιη και διαρκή ειρήνη στο νησί, να επιδείξουν αυτή τη στάση με μια ουδέτερη προσέγγιση», αναφέρεται στη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για μια βιώσιμη λύση στο νησί είναι εφικτός μέσα από μια σχέση συνεργασίας βασισμένη στην “κυριαρχική ισότητα και στο ισότιμο διεθνές καθεστώς’” Στο πλαίσιο των “Συμφωνιών εγγύησης και συμμαχίας”, η αποφασιστικότητα της Τουρκίας για την προστασία της ασφάλειας, της ειρήνης και της ευημερίας των Τουρκοκύπριων ήταν, είναι και θα είναι πλήρης, όποιο και αν είναι το κόστος».

Ειδήσεις σήμερα:

Μπαρτσελόνα - Ντεμπελέ: Η μεταγραφή έφτασε στα 148 εκατομμύρια ευρώ!

Μεταναστευτικό: Τα “πυρά” Μητσοτάκη και η αγωνία της ΕΕ για το “σφράγισμα” της Γερμανίας

Ηλεία: Έδεσαν τυφλό σκύλο και τον πέταξαν σε ποτάμι (εικόνες)

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)