Αθλητικά

25 Ιουλίου 2024 16:58

Ολυμπιακός - Βεζένκοφ: Επέστρεψε και παρουσιάστηκε στο ΣΕΦ

Περισσότεροι από 1.500 φίλαθλοι των "ερυθρόλευκων" υποδέχθηκαν τον μπασκετμπολίστα  τραγουδώντας "Σάσα αλάνι για πάντα στο λιμάνι".

Ολυμπιακός - Βεζένκοφ: Επέστρεψε και παρουσιάστηκε στο ΣΕΦ
-

Ο Σάσα Βεζένκοφ έριξε άγκυρα στο λιμάνι του, τον Ολυμπιακό, επιστρέφοντας από το ΝΒΑ, στην «οικογένειά του», όπως δήλωσε ο ίδιος νωρίτερα σήμερα (25/7) στο βίντεο της ανακοίνωσής του από την ομάδα του Πειραιά. Και στις 15:00 το μεσημέρι, αφού πρώτα τον υποδέχτηκαν περισσότεροι από 1.500 φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» τραγουδώντας «Σάσα αλάνι για πάντα στο λιμάνι», παρουσιάστηκε επισήμως στους εκπροσώπους του Τύπου από την ΚΑΕ Ολυμπιακός.

«Δεν είναι όλα για όλους... δεν ταιριάζουμε όλοι παντού. Και... παικτικά και ψυχολογικά εδώ είναι πολύ καλύτερα για εμένα,» ήταν τα λόγια του Σάσα Βεζένκοφ για την επιλογή του να μη συνεχίσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, το ΝΒΑ, και να επιστρέψει στην Ευρώπη και στον Ολυμπιακό, όπου αγωνιζόταν από το 2018 έως το 2023.

Και η αλήθεια είναι πως οι διοικητικοί ηγέτες του Ολυμπιακού, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, Παναγιώτης και Γιώργος, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να δείξουν στον Σάσα Βεζένκοφ τι σήμαινε για τους ίδιους και για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού η επιστροφή του στο λιμάνι. Ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ... γύρισε την πλάτη στα 6,6 εκατ. δολάρια των Τορόντο Ράπτορς, δηλαδή το ποσό του συμβολαίου του για τη σεζόν 2024-25 και μετά από εμπειρία μίας αγωνιστικής περιόδου στο ΝΒΑ και στους Σακραμέντο Κινγκς. Και δεν ήταν μόνο το πενταετές κλειστό συμβόλαιο που υπέγραψε με ύψος αποδοχών 20,3 εκατ. ευρώ μαζί με τα μπόνους (18,5 εκατομμύρια ευρώ ή 3,7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως χωρίς τα μπόνους) που τον έκαναν να πει «αντίο» στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Κυρίως, ήταν... όπως είχε συμβεί πριν κάποια χρόνια και με τον Βασίλη Σπανούλη... ο ψυχισμός του Σάσα Βεζένκοφ, η αγάπη του για τον Ολυμπιακό, η επιθυμία του να έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, να είναι ηγέτης, να βρίσκεται εκεί που νιώθει πως τον αγαπούν και εκεί που νιώθει όμορφα ο ίδιος!

«Η μεγαλύτερη συμφωνία για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και η μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία του Ολυμπιακού. Πενταετής η διάρκεια του συμβολαίου,» δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος για το μεγάλο "deal", κι ενώ ο Παναθηναϊκός πρόσφερε ακόμη περισσότερα χρήματα στον Σάσα Βεζένκοφ για να τον ντύσει στα πράσινα. Ο Βεζένκοφ, όμως δεν είχε ούτε στιγμή αμφιβολία για την ομάδα που θα επέλεγε... στην Ευρώπη!

Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, κατά τη συνέντευξη Τύπου παρέδωσαν στον Σάσα Βεζένκοφ τη συλλεκτική φανέλα της μεγάλης βραδιάς που ακολουθεί στις 6 Σεπτεμβρίου προς τιμή του Γιώργου Πρίντεζη (θα αποσύρουν τη φανέλα του με το Νο 15), η οποία ανέγραφε το όνομα του Βεζένκοφ και το νούμερό του, το «14».

Η απόκτηση του Σάσα Βεζένκοφ ήταν και η τελευταία για τον Ολυμπιακό αυτό το καλοκαίρι. «Το ρόστερ έχει κλείσει» είπε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, κάτι που σημαίνει πως ο Φιλίπ Πετρούσεφ μένει οριστικά στον Ολυμπιακό, με το Σέρβο να αγωνίζεται στο «4» πίσω από τον Σάσα Βεζένκοφ και τον Άλεκ Πίτερς να έχει δεχτεί να κατέβει στο «3», δηλαδή στη θέση στην οποία αγωνίζεται και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου.

Ολυμπιακός - Σάσα Βεζένκοφ - Παρουσίαση

Αναλυτικά:

Ο Σάσα Βεζένκοφ τόνισε: «Γνωρίζοντας πολύ καλά πού αγωνιζόμαστε, την πίεση που τις περισσότερες φορές αντλείται εσείς τα ΜΜΕ, είναι κάτι που μας αρέσει. Όταν γίνεται σε λογικά και όμορφα πλαίσια. Ξέρω πολύ καλά πού είμαι. Μου αρέσει η ευθύνη. Δουλεύω σκληρά κι αυτός είναι ο βοηθός μου. Δεν με απασχολεί προσωπικά το Χ ποσό. Θα δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι. Ξέρω τις ευθύνες, δεν φοβάμαι. Ξέρω πως υπάρχει κι η κριτική. Είμαστε σε έναν κόσμο, που ο καθένας μπορεί με ένα κουμπί να γράψει ό,τι θέλει. Λίγα λόγια και πολλή δουλειά».

Για τα όσα αποκόμισε παίζοντας για έναν χρόνο στο ΝΒΑ είπε: «Μόνο και μόνο που είσαι στον ίδιο χώρο με τόσο πολύ ταλέντο, γιατί είναι άλλο να το βλέπεις στην τηλεόραση και άλλο να το ζεις από κοντά. Το πιο σημαντικό είναι το ψυχολογικό κομμάτι. Στο μπασκετικό συνέχισα να κάνω την προπόνησή μου. Το ΝΒΑ ήταν ένα μεγάλο σχολείο. Το να βλέπεις τόσο ταλαντούχους παίκτες να παίζουν, να τους μαρκάρεις. Να μπαίνεις σε μονομαχίες. Είναι κάτι που πρέπει να το ζήσεις. Έχει μείνει πίσω όμως. Βλέπουμε μπροστά».

Για την απώλεια του τίτλου της Euroleague το 2023 στο Κάουνας, εξήγησε: «Αν γυρίσω τον χρόνο πίσω και δω πού έχω φτάσει, από τα όσα έκαναν οι γονείς μου για εμένα, είμαι υπερήφανος γι αυτό που είμαι ως άνθρωπος. Αν μπούμε και σε πιο βαθιές λεπτομέρειες, μου λείπει ένας τίτλος της Euroleague. Γι αυτό είμαι εδώ, για να παλέψω να τον κατακτήσουμε. Είμαι ευγνώμων στον Θεό, στην οικογένειά μου, σε όσους ανθρώπους βρίσκονται εδώ. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να δουλεύω. Με ταπεινότητα, να κατακτήσουμε τους στόχους μας».

Ολυμπιακός - Σάσα Βεζένκοφ - Παρουσίαση

Για της επιδιώξεις του στη δεύτερη θητεία του στον Ολυμπιακό τόνισε: «Στόχος δεν είναι να βγω MVP, αλλά να κατακτήσουμε την Euroleague. Αυτό είναι στο μυαλό μου και μόνο. Το τι θα χρειαστεί για να τα καταφέρουμε, θα το βρούμε μαζί με τον προπονητή μου. Θα κάνω τα πάντα. Μόνο αυτό με απασχολεί. Το βασικότερο είναι να είμαστε υγιείς! Ο κόσμος είναι ο μεγαλύτερος κριτής. Στόχος είναι να έρχεται ο κόσμος και να μας βλέπει. Υπάρχουν άνθρωποι που απ' αυτό τρέφονται, που συγκινούνται. Είμαι βαθύτατα συγκινημένος, ευγνώμων. Το να έρχεται ο κόσμος στις 25 Ιουλίου και να φωνάζει το όνομά σου, απλά για να σε δει είναι κάτι πολύ ωραίο. Ξέρουμε ότι θα υπάρχουν κι οι κακές βραδιές, τα δύσκολα βράδια. Πάνω απ' όλα όμως θα πρέπει να λέμε στον κόσμο την αλήθεια. Δεν υπάρχει συμβόλαιο με την επιτυχία, αλλά πρέπει να κάνεις ό,τι περνά από το χέρι σου για να πετύχεις. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Στόχος να μη χάσουμε κανένα παιχνίδι στο ΣΕΦ».

«ΠOIOΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΣΚΑΙΟΤΑΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;»

Την επιθυμία τους για υγιή ανταγωνισμό έκαναν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αναφερόμενοι στον Παναθηναϊκό και τον διοικητικό ηγέτη του, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε: «Είχαμε πει πως η αντιπαλότητα είναι ευπρόσδεκτη, αλλά η τοξικότητα είναι κάτι επικίνδυνο. Αυτό αποδείχθηκε στους τελικούς. Πλέον έχουμε ξεφύγει, έχουμε πάει αλλού. Στην παρανομία, αλλού. Είναι πράγματα που είναι πάρα πολύ επικίνδυνα, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με ιδιοκτήτες και προέδρους. Ποιος μπορεί να βγαίνει στην Ελλάδα και να βρίζει σκαιότατα και χυδαία τον Πρωθυπουργό. Αυτά τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα. Ευτυχώς έχουν επιβληθεί κάποιες ποινές: 14 μήνες απαγόρευση εισόδου στον κ. Γιαννακόπουλο και 300.000€ πρόστιμο. Αν κάποιος τιμωρηθεί και κάποιος μπαίνει με το "έτσι θέλω" στο γήπεδο κι ο αγώνας γίνεται... Από κάποια ανάρτησή του ίσως κάτι άλλο έχει γίνει, κάτι πιο σημαντικό και δεν τον αφήνουν να πάει πουθενά. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη, ούτε στο Καλλιμάρμαρο. Το να είναι δυνατός ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλό, για τον αθλητισμό. Δεν μπορούμε όμως να ξεφεύγουμε και να απειλούμε ανθρώπους. Αν ακολουθήσουμε εμείς αυτόν τον δρόμο, δεν θα έχουμε αθλητισμό στη χώρα».

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε σχετικά: «Να θυμίσω πως όταν ο κ. Γιαννακόπουλος ήρθε στο ΣΕΦ για αγώνα της Ευρωλίγκα, με δική μου πρωτοβουλία κατεβήκαμε και του δώσαμε το χέρι. Στους τελικούς ξέφυγε το πράγμα. Έχουν επιβληθεί ποινές, αλλά δεν αρκούν αν αυτός ο άνθρωπος δεν καταλάβει πως κάνει ο ίδιος κακό στο άθλημα».

Ολυμπιακός - Σάσα Βεζένκοφ - Παρουσίαση

«Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ»

Σε ερώτηση για το θέμα της απόκτησης του ΣΕΦ από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος επισήμανε αρχικά για το salary cup στη Euroleague και εν συνεχεία για το ΣΕΦ: «Η σεζόν που θα ξεκινήσει στην Euroleague είναι η τελευταία που δεν θα υπάρχει όριο. Μετά θα ξεκινήσει ένα τριετές πλάνο, για να εξισορροπηθούν κάπως τα πράγματα. Μετά τη φετινή σεζόν θα γίνει μια εκλογίκευση. Όπως υπάρχει στο ΝΒΑ, που πληρώνεις πρόστιμο όταν ξεπερνάς το όριο. Είναι μια λύση για την οποία είμαστε υπέρ.

Η συζήτηση με την Κυβέρνηση είναι πλέον των τριών ετών, πάντα σε καλό κλίμα. Η καθυστέρηση (σ.σ στην παραχώρηση του ΣΕΦ) δεν γίνεται εξαιτίας μας, δεν έχουμε κάποια παράλογη απαίτηση. Πρέπει να αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι η μία ομάδα να έχει δικό της γήπεδο, να χτίζει σουίτες, να κλείνει συναυλίες και εμείς να μην έχουμε, δεν είναι προς όφελος κανενός αυτό. Ούτε το αθλήματος, ούτε της κυβέρνησης. Ακόμη κι ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος θα έπρεπε να το έχει καταλάβει. Ο υγιής ανταγωνισμός ευνοεί και αυτόν. Το να βγαίνει με αναρτήσεις και να απειλεί για το air condition στο ΣΕΦ και στο τι θα γίνει. Δεν ωφελεί κανέναν αυτό. Το να έχει αυτός δικό του γήπεδο κι εμείς όχι και να ανταγωνιζόμαστε... το πώς τα βλέπουν αυτό τα μεγάλα φαντ, Αν θέλει κι ο ίδιος να πουλήσει τον Παναθηναϊκό - δεν το λέω για να κάνω σπέκουλα, ο ίδιος το έχει πει αυτό - δεν τον ωφελεί αυτό. Τον ωφελεί να είναι ίσος ο ανταγωνισμός. Όλους μας ωφελεί αυτό. Το να έχει μια ομάδα δικό της γήπεδο κι άλλη όχι, δεν ωφελεί κανέναν».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε για το salary cap και για το ΣΕΦ: «Για το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού. Πριν πάμε στο ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο αντιμετωπίζεται με το salary cap που σας είπε ο Παναγιώτης. Είναι κάτι που θα γίνει σταδιακά, με ομαλό τρόπο, σε βάθος χρόνου θα γίνει μια εκλογίκευση. Θα ακουστεί κάπως, αλλά ουσιαστικά η Ευρώπη έρχεται πιο κοντά στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού. Δεν γίνεται ένας να έχει μπάτζετ 30 εκατομμύρια και ο άλλος 10. Αυτό αντιμετωπίζεται σε βάθος χρόνου, με συναίνεση όλων των ομάδων, αυτό είναι σημαντικό, γιατί συμφώνησαν και οι ισπανικές ομάδες.

Στα θέματα της Ελλάδας, δυστυχώς η παραχώρηση του ΟΑΚΑ είναι παράδειγμα αθέμιτου ανταγωνισμού. Η παραχώρηση έχει γίνει με μη νόμιμο τρόπο, που δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε. Στον Παναθηναϊκό έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Έχει ένα υπερσύγχρονο, μεγάλο μπασκετικό γήπεδο. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, όπου ξέρετε ποια είναι η κατάσταση του γηπέδου. Είναι ο ορισμός του αθέμιτου ανταγωνισμού. Έχουν γίνει πολλά, έχουν αλλάξει οι νόμοι. Δεν θέλουμε να μπούμε σε λεπτομέρειες.

Ολυμπιακός - Σάσα Βεζένκοφ - Παρουσίαση

Με την Κυβέρνηση μιλάμε πάνω από τρία χρόνια. Δεν έχει γίνει κάτι ακόμα. Ακόμα μιλάμε, δεν έχει διακοπεί ο διάλογος. Ούτε ξέρουμε κάτι που να εμποδίζει την παραχώρηση. Δεν μας έχει ειπωθεί ότι κάπου κολλάει. Δυστυχώς δεν έχει γίνει η παραχώρηση. Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Είναι κάτι κομβικό για το μέλλον του Ολυμπιακού. Αν δεν γίνει αυτή η παραχώρηση, θα πρέπει να εξετάσουμε όλες τις επιλογές για το πώς θα αντιδράσουμε. Και όταν λέμε όλες τις επιλογές, ξέρετε ότι σε κάποια πράγματα είμαστε πολύ δυνατοί. Να το κάνουμε πιο λιανά το θέμα, με την παραχώρηση που έγινε στον Παναθηναϊκό, του χρόνου θα έχει έσοδα από εισιτήρια και σουίτες κοντά στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Με το όνομα θα είναι πάνω από 20 εκατομμύρια. Ο Ολυμπιακός θα είναι κάτω από 10 εκατομμύρια. Μιλάμε μόνο από το γήπεδο, τα εισιτήρια. Δηλαδή ο Παναθηναϊκός θα έχει πλεονέκτημα περί τα +10 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, όπως και πέρυσι, κάτι που τον βοήθησε να κατακτήσει τους στόχους του. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, είναι τελείως, εκτός κάθε λογικής. Θέλω να πιστεύω ότι θα τελειώσει σύντομα. Αν δεν συμβεί αυτό, θα δούμε τι πρέπει να γίνει».

«ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ... ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΣΥΜΠΑΝ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΛΟΥΚΑ»

Σε ερώτηση για τη συμπεριφορά του αρχηγού του Παναθηναϊκού και πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Κώστα Σλούκα, ο Γιώργος Αγγελόπουλος υπογράμμισε: «Εδώ είμαστε για τον Σάσα Βεζένκοφ. Εμείς μιλάμε λίγο, όπως ξέρετε. Ίσως είναι κι από τα λάθη... Δεν μιλάμε συχνά. Μιλάμε όταν έχουμε να πούμε κάτι. Ο Κώστας ήταν ένας αθλητής που ο Ολυμπιακός τού έδωσε τα πάντα. Τον πήραμε από παιδάκι, τον στηρίξαμε, τον πιστέψαμε. Νομίζω πως η δήλωση που έκανε ήταν εντελώς εκτός λογικής. Μπορεί να είχε πιεστεί από κάποιον ίσως. Πίστευα θα ζητήσει συγγνώμη. Ήταν εκτός λογικής. Σε παράλληλο σύμπαν. Ο ίδιος ήρθε σε μια συνάντηση, καθυστερημένη ενδεχομένως με δική του υπαιτιότητα. Μιλήσαμε για τέσσερις ώρες σε καλό κλίμα. Σας είπε ότι έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση. Μετά από μια δυο μέρες αποχώρησε. Μετά έκανε ότι ο σεβασμός προς εμένα και τον αδελφό μου δεν επιβλήθηκε, αλλά εμπνεύστηκε. Από τότε δεν έγινε άλλη επαφή. Τώρα πώς λέει ότι δεν είχε σεβασμό, δεν ξέρω. Φαντάζομαι πως ήδη το έχει μετανιώσει».

Ολυμπιακός - Σάσα Βεζένκοφ - Παρουσίαση

Πάντα, για τον Κώστα Σλούκα, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είπε από πλευράς του: «Εμείς δεν απαξιώσαμε ποτέ τον Σλούκα. Ο ίδιος υποτιμά και απαξιώνει τον εαυτό του με τέτοιες δηλώσεις. Ποτέ δεν τον απαξιώσαμε, από την στιγμή που έφυγε κι έπειτα. Σε όσα παιχνίδια ήρθε, δε νομίζω πως έγινε κάτι ιδιαίτερο .Ο ίδιος έκανε προκλητικές κινήσεις προς τον κόσμο. Οι δηλώσεις αυτές μόνο τον ίδιο υποτιμούν».

Ειδήσεις σήμερα:

Ηράκλειο: “Πνίγηκε” τρώγωντας... σουβλάκι - Πως σώθηκε ο νεαρός

Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αθλητές με τα περισσότερα μετάλλια

Βραζιλία: Καρχαρίες στις ακτές του Ρίο “παίρνουν”... κοκαΐνη!

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)