Κλίμα

23 Ιουλίου 2024 18:14 Τελευταία ενημέρωση : 23 Ιουλίου 2024 20:12

Βροχές, χαλάζι και φωτιές από κεραυνούς σε Βόρεια Ελλάδα και Λουτράκι (εικόνες)

Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοπτώσεις, οι οποίες μάλιστα έχουν προκαλέσει και πυρκαγιές έχουν πλήξει πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Βροχές, χαλάζι και φωτιές από κεραυνούς σε Βόρεια Ελλάδα και Λουτράκι (εικόνες)
-

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που έπληξαν από νωρίς σήμερα το πρωί την περιοχή της Αγιάς, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των καλλιεργειών να υποστούν καταστροφές.

Αγρότες της περιοχής, που είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες, δηλώσουν αγανακτισμένοι και κάνουν λόγο για ολική καταστροφή.

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν  την βόρεια Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Κοζάνη. Καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοπτώσεις, οι οποίες μάλιστα έχουν προκαλέσει και πυρκαγιές, οι οποίες ωστόσο σύμφωνα με τις αρχές δεν εμπνέουν ανησυχία.

Επίσης όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο ισχυρή ήταν και η βροχόπτωση στην Ευρυτανία στο χωριό Δομνίστα.

Αλεξανδρούπολη

Δράμα

 Η ισχυρή νεροποντή που ξέσπασε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας είχε και ένα θετικό. Είχε ως αποτέλεσμα να σβήσει η φωτιά που έκαιγε επί επτά συνεχόμενες ημέρες το Φαλακρό όρος.  Από την φωτιά εκτιμάται ότι έχουν καταστραφεί πάνω από 11.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Λουτράκι

Πάτρα

Μικρής έκτασης προβλήματα στην περιοχή της Αιγιάλειας προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την «Ολυμπία Οδό», στο ύψος του Ελαιώνα, λόγω της βροχόπτωσης, έπεσαν στο οδόστρωμα φερτά υλικά.

Αμέσως μετά, συνεργεία ξεκίνησαν τις εργασίες καθαρισμού και η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα διεξάγεται προσωρινά μόνο από την δεξιά λωρίδα. Οι εργασίες καθαρισμού συνεχίζονται και περίπου στις 7:00 μμ, σύμφωνα πάντα με την «Ολυμπία Οδό», θα έχει δοθεί πλήρως στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Αθήνα.

Επίσης, εξ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης προκλήθηκαν προβλήματα και στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Ελαιώνα, ενώ μικρής έκτασης κατολίσθηση σημειώθηκε στην περιοχή Βιλιβινιώτικα.

Τεχνικά κλιμάκια της Περιφέρειας και του δήμου Αιγιαλείας βρίσκονται στις παραπάνω περιοχές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Κεραυνοί

Λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας σήμερα από τις 13:00 έως τις 17:30- δηλαδή μέσα σε μόλις 4,5 ώρες- εκδηλώθηκαν 39 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωβουλή: Η Ελίζα Βόζενμπεργκ εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Πολύγυρος: Ξαπλώστρες και ομπρέλες απομάκρυνε ο δήμος από την παραλία των Καλυβών (εικόνες)

Ιταλία: Το ηφαίστειο της Αίτνας “ξύπνησε” ξανά - Κλειστό το αεροδρόμιο της Κατάνιας (εικόνες)


12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)