Κλίμα

23 Ιουλίου 2024 17:19

Λάρισα: Η χαλαζόπτωση έκανε ζημιά στις καλλιέργειες (εικόνες)

Στις 8 το πρωί ''άνοιξαν" οι ουρανοί  στην περιοχή, ύστερα από τον παρατεταμένο καύσωνα, ενώ σε κάποιες περιοχές υπήρξε και χαλαζόπτωση.

Λάρισα: Η χαλαζόπτωση έκανε ζημιά στις καλλιέργειες (εικόνες)
-

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση που έπληξαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης την περιοχή της Αγιάς, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των καλλιεργειών να υποστούν καταστροφές.

Χαλαζι - καλλιέργειες

Χαλαζι - καλλιέργειες

Αγρότες της περιοχής, που είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες, δηλώσουν αγανακτισμένοι και κάνουν λόγο για ολική καταστροφή. «Είχαμε σφοδρή χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα οι παραγωγές σε συγκεκριμένες περιοχές να πάθουν ζημιά 100%. Ζητάμε άμεσα απ’ τον ΕΛΓΑ να κάνει εκτίμηση της ζημιάς και να αρχίσουν οι δηλώσεις. Υπάρχει ένα θέμα σε σχέση με το ΟΣΔΕ, πώς θα δηλωθούν και πού. Αμεσα ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ να λύσουν το θέμα και να προχωρήσει η διαδικασία. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση», δήλωσε ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αγίας και μέλος της Αγροτικής Ομοσπονδίας Λάρισας, κ. Τάσος Κωστούλας.

Χαλαζι - καλλιέργειες

Στις 8 το πρωί «άνοιξαν» οι ουρανοί  στην περιοχή, ύστερα από τον παρατεταμένο καύσωνα, ενώ σε κάποιες περιοχές υπήρξε και χαλαζόπτωση. Μάλιστα, πλημμύρισε προς στιγμή ο δρόμος Λάρισας – Αγιάς σε στυκεκριμένο σημείο.

Πηγή: onlarissa.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κάμαλα Χάρις: Οι χορηγίες - ρεκόρ και η “καλύτερη” του Μπάιντεν

Κάσος: Πέντε τουρκικά πολεμικά “στήνουν” σκηνικό έντασης στην περιοχή

Επίδομα παιδιού: Πότε καταβάλλεται η 3η δόση

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)