Καιρός

Χθες 20:48

Πέμπτη: Καύσωνας με 43 βαθμούς Κελσίου, μπόρες, καταιγίδες και βοριάδες

Πότε και που αναμένονται τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Που θα φτάσει πιο ψηλά ο υδράργυρος. Πόσο ισχυρό θα πνέει το μελτέμι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, για την Πέμπτη προβλέπονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στην ηπειρωτική χώρα. Αναλυτικότερα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βορειοδυτικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 43 βαθμούς, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στο Ιόνιο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη νότια Κρήτη η θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 40 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες αστικές περιοχές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 29 έως 39-40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 27 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 και στις Σποράδες από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 26 έως 41 με 43 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 26 έως 41-42 βαθμούς Κελσίου, κατα τόπους έως 43 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και πιθανώς της δυτικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 2 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 27 έως 41 με 43 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου έως 40 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 και βαθμαία έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 27 έως 41-42 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι,  4 με 6 μποφόρ, στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35-37 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και την Παρασκευή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει: 

  1. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.
  2. στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  3. στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
  4. στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καύσωνας μέχρι την Κυριακή... τουλάχιστον

Ρεύμα: Η επιδότηση τον Αύγουστο και ο έκτακτος φόρος

Τουρκία: Ο Δένδιας υπονομεύει την προσέγγιση Μητσοτάκη - Ερντογάν

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)