Πολιτισμός

Σήμερα 15:22

Καύσωνας - Ακρόπολη: Ο ΕΕΣ μοίρασε νερό στους επισκέπτες (εικόνες)

Δυναμική παρουσία από εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που διένειμαν χιλιάδες μπουκάλια νερού στους επισκέπτες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, εν μέσω καύσωνα.

Καύσωνας - Ακρόπολη: Ο ΕΕΣ μοίρασε νερό στους επισκέπτες (εικόνες)
-

Ακρόπολη - ΕΕΣ - νερό - επισκέπτες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (17/7) η μεγάλη δράση υποστήριξης των επισκεπτών της Ακρόπολης λόγω καύσωνα από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, προσφέροντας στους χιλιάδες επισκέπτες στιγμές δροσιάς, Πρώτες Βοήθειες αλλά και αναλυτική ενημέρωση για τους δυνητικούς κινδύνους που απορρέουν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Συγκεκριμένα, εθελοντές και προσωπικό από όλα τα σώματα του Ε.Ε.Σ. (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών-Διασωστών & Νεότητας), διένειμαν 5.000 μπουκάλια νερό και ενημερωτικό υλικό για τον καύσωνα.

Ακρόπολη - ΕΕΣ - νερό - επισκέπτες

Ακρόπολη - ΕΕΣ - νερό - επισκέπτες

Παράλληλα, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ. αντιμετώπισαν επιτυχώς έκτακτα περιστατικά (θερμική εξάντληση, θερμοπληξία, μικροτραυματισμοί, δύσπνοιες, λιποθυμίες κ.α.) τα οποία προέκυψαν στους επισκέπτες, εκ των οποίων τα περισσότερα σχετίζονταν με τους δυνητικούς κινδύνους που απορρέουν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ακρόπολη - ΕΕΣ - νερό - επισκέπτες

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, θα βρίσκεται ξανά την Παρασκευή (19/7) και ώρα 9:30 – 11:30 π.μ., έξω από τα εκδοτήρια της Ακρόπολης, όπου συγκεντρώνεται καθημερινά μεγάλος αριθμός πολιτών και τουριστών, προκειμένου να παράσχουν δροσερά εμφιαλωμένα νερά στο κοινό αλλά και ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των ακραίων θερμοκρασιών.

Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καύσωνας μέχρι την Κυριακή... τουλάχιστον

Ρεύμα: Η επιδότηση τον Αύγουστο και ο έκτακτος φόρος

Τουρκία: Ο Δένδιας υπονομεύει την προσέγγιση Μητσοτάκη - Ερντογάν

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)